Під час нічної атаки над Хмельниччиною збили один БпЛа: знову постраждала Львівщина

06 вересня 2024 р. 11:04

06 вересня 2024 р. 11:04


У ніч на 6 вересня 2024 року ворог атакував однією керованою авіаційною ракетою Х-59 та однією протирадіолокаційною ракетою Х-31П із повітряного простору Луганської та Брянської областей, а також 44-ма ударними БпЛА типу «Shahed» (райони пусків – Курськ, Приморсько-Ахтарськ –рф, Чауда, Крим).

До відбиття повітряного нападу противника залучались авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою станом на 8.00 збито 27 ударних БпЛА. 8 безпілотників – локаційно втрачені на території України (імовірно упали під впливом засобів РЕБ), один БпЛА повернув у напрямку окупованої Донеччини.

Цієї доби протиповітряна оборона працювала у Київській, Кіровоградській, Вінницькій, Дніпропетровській, Миколаївській, Херсонській, Полтавській, Чернігівській, Харківській, Львівській, Донецькій, Запорізькій та Сумській областях.

Як повідомив начальник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін, під час повітряної тривоги наші сили ППО знищили 1 ворожий БпЛА. Станом на ранок, звернень щодо травмованих, загиблих та пошкодження майна не надходило.

На Львівщині після падіння уламків «Шахеда» сталась пожежа у промзоні, загорілись вантажівки, згодом пожежу загасили. Постраждалих немає, повідомили в ОВА.

Також щойно стало відомо, що сили РФ атакували Павлоград на Дніпропетровщині: попередньо, п'ятеро людей постраждали, також є руйнування. Про це повідомив керівник ОВА Лисак.

Раніше Повітряні сили ЗСУ повідомляли про «швидкісні цілі» в напрямку Павлограда.

Відео

Фотогалерея

Під час нічної атаки над Хмельниччиною збили один БпЛа: знову постраждала Львівщина

Джерело: shepetivka.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua