У “Класі безпеки” — наймолодші школярі

06 вересня 2024 р. 11:27

06 вересня 2024 р. 11:27


Перші дні нового навчального року для учнів початкової школи №2 запам’ятається незвичайним уроком у “Класі безпеки”. Задля цього в закладі підготували і обладнали матеріалами та наочністю нове освітнє приміщення, яке й стало “Класом безпеки”. Про це йдеться в інформації департаменту освіти та науки міської ради.

Відтепер у школі з’явилася можливість проводити уроки з пожежної та мінної безпеки, порятунку на воді, протидії надзвичайним ситуаціям у побуті, надання домедичної підготовки. І все це в ігровій формі, з допомогою казкових героїв.

У “Класі безпеки” — наймолодші школярі

Клас безпеки” має три простори, де наймолодші хмельничани засвоюватимуть науку безпеки. Перший простір — клас для дошкільнят. Тут “викладатиме” пес-сапер Патрон. Цей хвостатий герой готовий повести малюків стежками безпеки, перетворюючи серйозні уроки на веселі ігри. Удосконалюватимуть здобуті знання молодші школярі на другому навчальному просторі. Доповнюють навчальний простір яскраво розписані стіни коридорів школи.

У “Класі безпеки” — наймолодші школярі

Ми чудово розуміємо, що в таких класах діти отримують базові знання, необхідні для повсякденного життя. Це третій заклад громади, де запрацював “Клас безпеки”. І це тільки початок. Наша стратегія незмінна: такі класи мають бути у кожному закладі освіти”, — наголосила в.о. директора департаменту освіти та науки міської ради Ольга Кшановська.

Створення безпечних умов перебування учнів у школі є одним із пріоритетів насамперед за умов воєнного стану. Створення класів безпеки у закладах освіти покликане вирішити це питання.

Ольга Озерна

У “Класі безпеки” — наймолодші школярі

Джерело: proskurivplus.km.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua