Рятують життя воїнів

06 вересня 2024 р. 11:53

06 вересня 2024 р. 11:53


З першого дня велика війна постукала чи не в кожні двері й принесла багато випробувань. Українці, об’єднавшись, роблять усе можливе у наближенні Перемоги. Зокрема й медичні працівники хірургічного відділення Хмельницького обласного госпіталю ветеранів війни. Тут надають кваліфіковану медичну допомогу нашим воїнам.

Фото ілюстративне

Нещодавно я побував у цьому відділенні. Познайомився з відважним воїном Миколою. Молодий чоловік отримав тяжке поранення в праву ногу та ліву руку. Він з перших днів повномасштабної війни захищає Україну, як і решта друзів, дехто з них, на жаль, загинув. Воював у Донецькій області. Там і отримав мінно-вибухове поранення.

Провівши обстеження, завідувач хірургічним відділенням Іван Байдак каже пацієнту: “Однозначно потрібно оперувати ногу”.

Завдячуючи золотим рукам мого рятівника, — розчулено мовив воїн, — я знову милуюся сонячними днинами. Довіку не забуду цієї доброї людини”.

Сьогодні Микола перебуває на реабілітації та має намір якнайшвидше повернутися до побратимів, хоч лікарі пропонували йому списатися, але він навідріз відмовився: “Хто буде закінчувати цю війну?”

А скільки було у Івана Олеговича таких операцій — не злічити. Як і зворушливих подяк від пацієнтів, котрим врятував життя.

Рятують життя воїнів

Іван Байдак

Мені довелося спілкуватися і з іншими пораненими військовими. Зокрема з Дмитром з Івано-Франківської, Сергієм з Дніпропетровської, Леонідом з Сумської, Василем з Хмельницької областей, які воюють на різних напрямках.

Іван Олегович, його колеги-лікарі, середній та молодший персонал роблять усе, аби їхні пацієнти одужали: операції, перев’язки, огляди, консультації…

Іван Байдак з березня 2021 році очолює хірургічне відділення обласного госпіталю ветеранів війни. Підлеглі кажуть, що їхній завідувач не боїться відповідальності, вимогливий і справедливий, його серце відкрите для всіх, хто працює поруч. Більшу частину свого робочого часу медик проводить біля пацієнтів, підбадьорюючи словом, яке зцілює не гірше ліків. Найперші його помічники — лікар-травматолог Володимир Напольський, лікар Віктор Мартюк, старша медсестра Ірина Кассар, медсестри Людмила Безпалько, Альона Поріцька та інші.

Такі ж гарні фахівці працюють й в інших відділеннях госпіталю.

Валерій Марценюк

Рятують життя воїнів

Джерело: proskurivplus.km.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua