Молодіжний проєкт для лідерів та активістів

06 вересня 2024 р. 12:21

06 вересня 2024 р. 12:21


На базі КУ “Молодіжний центр” відбувся перший день тренінгової програми “Молодіжний працівник” (базовий рівень). Це спільний проєкт Хмельницької міської ради, Всеукраїнського молодіжного центру та Міністерства молоді та спорту України у співпраці з Програмою розвитку ООН в Україні. Про це йдеться у повідомленні пресслужби міської ради.

Молодіжний працівник” — програма навчань та розвитку компетенцій для роботи у сфері молодіжної політики та взаємодії з молоддю. Програма навчання є комплексною, містить різні методики: поділ на теоретичну та практичну частини, робота в групах, інтерактивні завдання тощо.

Учасниками програми є лідери та активісти громадських, благодійних організацій, які працюють з молоддю, публічні службовці, відповідальні за реалізацію молодіжної політики на місцевому та регіональному рівнях, працівники молодіжних центрів та просторів, інших організацій, залучених до роботи з молоддю.

Молодіжний проєкт для лідерів та активістів

Перший день програми був присвячений знайомству учасників та сесій, на яких розглядалися загальні питання молодіжної роботи, а саме: виокремлення поняття молоді; дослідження розуміння молодіжної політики та її складових; що таке молодіжний трикутник; робота з картою молодіжної політики (функції та завдання органів місцевого самоврядування, Хмельницької міської ради, громадських організацій, Молодіжного центру).

Молодіжний проєкт для лідерів та активістів

Зазначимо, що молодіжний працівник — це не обов’язково молода людина, яка організовує розважальні події. Насправді ж це людина будь-якого віку, яка займається широким спектром молодіжної діяльності, тож ця посада затребувана в громадах. “Раніше молодіжний працівник сприймався як молодіжний волонтер, обов’язково відповідного віку, який чи яка має щось робити в територіальних громадах, переважно організовувати розважально-відпочинкові заходи. Після прийняття Закону України про молодіжну політику постала потреба, щоби молодіжний працівник отримав визнання на рівні професійної діяльності, й можна було офіційно запроваджувати посади молодіжного працівника. Молодіжний працівник — це той чи та, хто є драйвером молодіжної роботи в будь-якій громаді”, — сказав Володимир Купрій, експерт із питань залучення громадськості Програми USAID DOBRE, 10 травня 2024 року в пресцентрі Українського кризового медіа-центру під час дискусії на тему “Розвиток системи підготовки фахівців із питань молоді та стандарти вищої освіти”.

Вікторія Катрич

Молодіжний проєкт для лідерів та активістів

Джерело: proskurivplus.km.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua