Переможця обласного туру всеукраїнського конкурсу з читання визначили на Хмельниччині

06 вересня 2024 р. 14:05

06 вересня 2024 р. 14:05


На Хмельниччині конкурс «Лідер читання – 2024» організували та провели у межах реалізації обласної програми літніх читань «Читацькі перегони» за підтримки Хмельницької обласної бібліотеки для дітей імені Т. Г. Шевченка.

Участь у конкурсі взяли учні 5-9 класів – 1406 користувачів 202 публічних дитячих бібліотек області. Активними були читачі бібліотек Чемеровецької, Старосинявської, Ярмолинецької, Старокостянтинівської, Городоцької ТГ, міст Хмельницький та Кам’янець-Подільський.

Протягом літа учасники конкурсу читали книжки та брали участь у бібліотечних заходах, творчих зустрічах з авторами. Бібліотекарі організовували заходи, які залучали дітей не лише до читання книжок, а й до творчості, критичного мислення, формування власної думки. У кожній тергромаді був визначений лідер читання, який взяв участь у підсумковому етапі конкурсу. Обласний етап конкурсу проводився в GoogleForms.

Лідера читання області визначало журі Хмельницької обласної дитячої бібліотеки під головуванням письменника, громадського діяча, члена Національної спілки письменників України, голови Хмельницького обласного об’єднання товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка Віталія Міхалевського.

За результатами конкурсу перемогу здобула Аліса Дем’янчук , читачка центральної бібліотеки Чорноострівської селищної ради . Саме вона братиме участь в заключному етапі Всеукраїнського конкурсу від Хмельницької області та увійде до складу національного дитячого журі міжнародної премії IBBY. А від Хмельницької обласної дитячої бібліотеки переможниця отримала приз, повідомили у Хмельницькій обласній раді.

Автор: Тетяна Новак

Переможця обласного туру всеукраїнського конкурсу з читання визначили на Хмельниччині

Джерело: podillyanews.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua