У Хмельницькому правоохоронці затримали паліїв автомобілів військовослужбовців

06 вересня 2024 р. 17:51

06 вересня 2024 р. 17:51


За процесуального керівництва прокурорів Окружної прокуратури міста Хмельницького повідомлено про підозру двом мешканцям Вінниччини за фактом умисного пошкодження майна, вчиненого шляхом підпалу (ч. 2 ст. 194 КК України).

На замовлення спецслужб країни-агресора  вони знищували авто військових. За таку «роботу» росіяни обіцяли щедру винагороду, натомість спільники отримали повідомлення про підозру в умисному знищенні майна шляхом підпалу.

Старшого з чоловіків, 27-річного мешканця Вінницької області, замовник знайшов через один з месенджерів та запропонував палити за грошову винагороду автомобілі, якими користуються представники Сил безпеки та оборони. За кожне знищене авто обіцяв перераховувати на криптогаманець по 2000 доларів за умови надання підтверджуючих фото- та відеоматеріалів.

Погодившись на таку пропозицію, виконавець взяв у помічники 17-річного знайомого, якому за допомогу у втіленні злочинних намірів пообіцяв із загальної суми платити по 200 доларів.

31 серпня, близько 4 ранку, вказану замовником автівку фігуранти облили горючою речовиною і підпалили. Правоохоронці затримали їх після підпалу транспортного засобу в обласному центрі.

Жодної оплати кримінальники за свою роботу не отримали. Єдине, що «заробили» — це стаття Кримінального кодексу України, за якою обом доведеться відповідати у суді.

Правоохоронці затримали чоловіків у Хмельницькому в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України піч час підпалу автомобіля «Hundai Santa Fe», який один з благодійних фондів передав у користування військовослужбовцю ЗСУ.

Спецоперацію по затриманню проводили працівники управління карного розшуку ГУНП в Хмельницькій області, слідчі Хмельницького райуправління поліції та співробітники підрозділів контррозвідки регіональних органів СБУ Вінницької і Хмельницької областей.

Cлідчі за процесуального керівництва окружної прокуратури оголосили обом чоловікам підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 194 Кримінального кодексу України (умисне знищення або пошкодження майна, вчинене шляхом підпалу, що заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах). Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на максимальний термін до 10-ти років.

Старший з підозрюваних не вперше сяде на лаву підсудних. В минулому він уже не раз відбував покарання за вчинення крадіжок, розбоїв, незаконний обіг наркотиків. А тепер, окрім підпалу, йому ще й доведеться відповідати за втягнення неповнолітнього у злочинну діяльність.

Наразі одному з підозрюваних обрано запобіжний захід у виді тримання під вартою, іншому – домашній арешт. Тривають слідчі дії щодо встановлення інших причетних осіб.

Розслідування триває, правоохоронці перевіряють фігурантів на причетність до інших подібних підпалів на території України.

Досудове розслідування здійснюється слідчим управлінням ГУНП в Хмельницькій області за оперативного супроводу співробітників контррозвідки Управління СБУ в Хмельницькій та Вінницькій областях.

◻️Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

За матеріалами поліції та прокуратури Хмельниччини

Фотогалерея

У Хмельницькому правоохоронці затримали паліїв автомобілів військовослужбовців

Джерело: shepetivka.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua