Звалище зіпсованих продуктів виявили у лісі неподалік Хмельницького

07 вересня 2024 р. 10:35

07 вересня 2024 р. 10:35


Фото чималої купи сміття , що всуціль складається з пластикових відер, частково цілих, частково потрощених, порожніх та напівзаповнених незрозумілою субстанцією, а також розсипаних поруч квашених яблук та помідорів (ймовірно) поширили в одній з соцмереж Хмельницького. У коментарях думки щодо цього смітника, який виявили у лісі на околиці обласного центру, розділилися: одні стверджують, що це “просрочка” з якогось магазину, інші припускають, що це могла бути передача для військових на фронт. Місцеві пишуть, що таку картину в цьому лісі бачать не вперше.

Фото “срачу”, який влаштували у зеленій зоні, прокоментували коротко:

Отак і живемо… серемо, де бачимо. Ліс поруч з Гречанами біля Царського озера.

Бо що тут іще скажеш? Все на фото.

У коментарях пишуть таке:

Це я так розумію мала би бути передача нашим захисникам

Та ні, кажуть там на відрах цінники є… ніби як з торгової точки.

А хто каже, що гуманітарною не торгують?

Це вже не перший випадок

Які ви НЕлюди! Ви викинули гнити, а могли віддати : військовим, в дитячий будинок, в будинок пристарілих.

Та ніхто нічого не хоче віддавати! Краще викинути. Бачили б ви, скільки в супермаркетах викидають!

Хочемо в Європу!!! В Європі сміття сортується на харчові відходи, пластик, папір, скло і люди так роблять, бо бережуть своє для своїх дітей і онуків! Це хтось вивіз свій непотріб, не могли так зробити відпочиваючі!

Скоріш за все, це з якоїсь засолфірми… бо кількість вражає!

Це жах, до свалки вже не могли довезти чи як?

Ну на свалці ж потрібно було б сплатити за утилізацію цього непотрібу…

Те саме робиться по берегам ставка у Ружичній

Підписана на одного військового, зараз в нас після операцій на реабілітації. Каже, гарне місто подобається… Тільки сміття кидайте в урни… Насмітив хтось, а соромно тобі. І це він грубо кажучи в центрі побачив, а що казати за мікрорайони

Прокоментував фото хмельничанин Віктор Карван , який уже багато років, схоже, безуспішно намагається достукатися до влади з проханням хоч трохи звернути увагу на довкілля як у Хмельницькому, так і навколо нього:

Можливо коментар мій декому з владних кабінетів міської ради не сподобається, але мушу то сказати! Накипіло! Вже давно! То про щож я? А ось про що – цей Гречанський ліс років вже з 5, а може й більше згідно з генеральним планом включено у рекреаційну лісопаркову зону міста Хмельницький (радою прийняте відповідне рішення). Але окрім “одобрямс” на сесії ради більше ніхто “палець об палець не вдарив” щоб навести там хоч якийсь лад… Звісно окрім самовільних робіт мешканців поруч з лісом… То що б на мою думку мало б було бути – це передати його на баланс відповідній комунальній структурі міста Хмельницького. Адже багато публікацій у ЗМІ та соцмережах є про те, які у нас роботи в місті роблять у зелених зонах… наприклад у парку ім.К.Чекмана всі ті роботи крутяться навколо ядра парку. А тут в Гречанах навіть на баланс комусь передати не вистачило сил. От і маємо безхозну величезну територію лісопаркової зони де нелюді творять що забажають… Це, те що у фото, лише вершина тих неподобств. Натомість згадалось інше – як ми ще школярами ходили в той ліс, відпочивали, і не лише відпочивали, а й робили щорічне прибирання. І не лише школярі, а й усі організації які були на той час в Гречанах (зокрема залізничники) …. Доречі ліс той має… мав у нашому дитинстві свою назву _ “ШКІЛЬНИЙ ЛІС”. Не знаю, чи прочитає хтось з вищого складу Хмельницької міської ради цей коментар, та хтось таки їм можливо доповість. Хотілось би щоб висновки також не забарились. П.С. Рішення щодо лісу – включення його у склад рекреаційних земель було ініційоване саме колись автором цього коментаря…

Не виключено, що продукти на звалищі дійсно з якоїсь торгової точки, що не витримала випробування відключеннями електроенергії, що тривають кілька тижнів поспіль. Не кожен малий підприємець може дозволити собі генератор, щоб підтримувати роботу холодильного обладнання. Однак це ж не означає, що треба влаштовувати смердюче та токсичне сміттєзвалище у зеленій зоні. Але поки таких “недонесунів” сміття не виявлятимуть і не штрафуватимуть так, щоб десятому переказав так не робити, міста, селища та села так і будуть час від часу рясніти ось такими сміттєвими кучугурами.

Автор: Тетяна Новак

Звалище зіпсованих продуктів виявили у лісі неподалік Хмельницького

Звалище зіпсованих продуктів виявили у лісі неподалік Хмельницького

Джерело: podillyanews.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua