Якою буде погода восени 2024?

12 вересня 2024 р. 12:32

12 вересня 2024 р. 12:32


Втомилися від спекотного літа? Тоді очікуйте осені. Директор Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко обіцяє, що перший осінній місяць буде теплим, але не спекотним, і з невеликою кількістю опадів.

Вересень: температура поступово спадатиме

Якою буде погода восени 2024?

Перша половина місяця пройде майже однаково по всій території України – денні максимуми будуть від 20 до 25 градусів тепла, залежно від регіону. Вночі очікують від 10 до 14 градусів. Тобто, жодного значного похолодання не прогнозується.

Опадів у цей період буде обмаль, лише в перші дні вересня: після 15-го числа почнеться поступове зниження температури. Воно буде плавним і вже під кінець місяця очікується 14-18 градусів. Потрібно розуміти, що на півдні та сході нашої країни ці показники можуть бути трохи вищі. До того ж, саме в другій половині місяця дощів побільшає.

Жовтень: початок сезону дощів

Якою буде погода восени 2024?

У жовтні нам варто чекати бабиного літа, яке буває щороку, навіть не одне. Однак тепло може тривати як три дні, так і десять. Протягом місяця можливі дощі, які на декілька днів «візьмуть у полон» різні регіони країни. Найбільше в середині жовтня дощитиме на заході та півдні.

Температура інколи знижуватиметься від 2-4 градусів до 5-7 градусів по всій території, але це буде скоріше виключенням, ніж правилом. Жовтень буде досить теплим. Температура повітря на рівні 25 градусів тепла триматиметься до середини жовтня.

Листопад: очікуються перші заморозки

Якою буде погода восени 2024?

Листопад вважається провісником зими. Зазвичай останній місяць осені вже більш дощовий і похмурий. Так буде й цього року. На початок листопада температура повітря знизиться до 10-15 градусів тепла, а сезон дощів повинен бути досить коротким і тільки в перших числах місяця. А вже після цього листопад нагадає про себе холодними поривами вітру і значним зниженням температури повітря.

Дощі можливі по всій території, заморозки – протягом всього місяця, особливо в центральних регіонах. Заморозки до мінус 7-10 градусів нагадають про себе на заході та в центральних регіонах України в другій та третій декадах місяця.

Реклама

Якою буде погода восени 2024?

Джерело: netishyn.city