У пріоритеті — соціальні питання

13 вересня 2024 р. 13:43

13 вересня 2024 р. 13:43


Вчора відбулося чергове засідання виконавчого комітету Хмельницької міської ради . Члени виконкому р озглянули 63 питання порядку денного.

Серед прийнятих рішень — про оплату 50% вартості навчання у хмельницьких ВНЗ для 1 7 учасників війни (з початку року такою можливістю скористалися 77 військовослужбовців та членів їхніх сімей) ; виділена матеріальн а допомог а 207 мешканцям громади на 2 млн 300 тис. грн. Серед тих, хто отримав допомогу: 12 родин полеглих на 360 тис. грн, 42 військовослужбовці чи ветерани на реабілітацію на понад 600 тис. грн, 87 діючих військовослужбовців на особисті витрати (понад 650 тис. грн). Також допомогу отримають 5 домогосподарств, які постраждали від терористичних атак (понад 290 тис. грн). Діти полонених та зниклих безвісти зможуть навчатися в мистецьких школах міста безкоштовно. Це рішення мають затвердити на сесі ї міської ради.

Члени виконкому проголосували за часткову компенсацію вартості придбаних генераторів для бізнесу (цього разу одному підприємцю на 30 тисяч гривень) ; ухвалили рішення, що дозволило залучити додаткові кошти у бюджет внаслідок інвентаризації земельних ділянок, прийняли рішення, пов язані із змінами маршрутів транспорту. Зокрема, н овий автобусний маршрут №28А до кінця вересня сполучатиме мікрорайони Гречани та Лезневе. Його забезпечуватимуть чотири великогабаритні автобуси.

Тільки у 2024 році, завдяки таким рішенням, ми додатково поповнили казну на понад 2 мільйони 400 тисяч гривень”, — каже міський голова Олександр Симчишин.

У пріоритеті — соціальні питання

Джерело: proskurivplus.km.ua