На Хмельниччині суд оштрафував голову ВЛК, яка вимагала і отримала хабар у 300 доларів США

14 вересня 2024 р. 10:36

14 вересня 2024 р. 10:36


Камʼянець-Подільський міськрайонний суд виніс вирок голові позаштатної військово-лікарської комісії за вимагання й отримання хабаря у 300 доларів.  За це посадовиця обіцяла підтвердити статус обмежено придатного чоловіку з вадами слуху.

Суд призначив їй 51 тис. грн штрафу й відсторонив від роботи на рік.

Як йдеться у вироку суду, у лютому 2024 року до обвинуваченої звернулася місцева жителька, брат якої рішенням ВЛК 03 серпня 2023 року був визнаний обмежено придатним до служби у війську через вади слуху.

Враховуючи, що термін дії довідки про обмежену придатність становив лише шість місяців, чоловік, починаючи з 03 лютого 2024 року, мав пройти повторний медичний огляд військово-лікарською комісією для підтвердження статусу обмежено придатного.

Тому сестра чоловіка хотіла дізнатися про перелік необхідних документів, а також узгодити місце та час проходження огляду.

Під час спілкування з лікаркою-фтизіатром і терапевткою КНП «Лікувальний діагностично-консультативний центр» Кам`янець-Подільської міської ради, яка також виконує обовʼязки голови ВЛК, остання запропонувала за 300 доларів визнати військовозобов’язаного непридатним чи обмежено придатним до служби. Родичка на пропозицію погодилась, однак звернулася до правоохоронців, які задокументували злочинні дії підозрюваної.

Під час отримання хабаря голову ВЛК затримали.

В судовому засіданні обвинувачена свою вину визнала повністю. Суддя Юрій Мантуляк визнав лікарку винною за ч.1 ст.368 КК України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою з використанням наданої їй влади) й призначив 51 тис. грн штрафу. Крім того, обвинувачена протягом року не матиме права обіймати посади у військово-лікарських та медико-соціальних експертних комісіях.

Модератор

На Хмельниччині суд оштрафував голову ВЛК, яка вимагала і отримала хабар у 300 доларів США

Джерело: ngp-ua.info