Володимир Гоняк: загартувавши характер у спорті, можна досягти значних висот у житті

14 вересня 2024 р. 10:45

14 вересня 2024 р. 10:45


14 вересня День фізичної культури та спорту. Напередодні свята журналісти Starkon.city зустрілися із заслуженим тренером України, викладачем Старокостянтинівської дитячо-юнацької спортивної школи Володимиром Михайловичем Гоняком. Він виховав не одне покоління талановитих та успішних легкоатлетів.

49 років у Старокостянтинівській дитячо-юнацькій спортивній школі працює заслужений тренер України Володимир Гоняк. Вихованці Володимира Михайловича ставали призерами чемпіонатів світу, олімпійських ігор, наразі уже самі стали успішними тренерами на теренах України, сотні мають звання майстрів спорту та чемпіонів України.

- Щоб усіх згадати, певно, і години не вистачить, - каже Володимир Гоняк. – Тисячі дітей пройшли мою спортивну науку. Радію успіхам усіх, пишаюсь їх досягненнями. Більшість з них, загартувавши характер у спорті, стали не лише успішними спортсменами, а й досягли значних висот у житті.

На фото команда вихованців Старокостянтинівської ДЮСШ з легкої атлетики - Чемпіони України.

- Ці діти у Львові стали чемпіонами України з легкої атлетики серед ровесників 2009 року народження і молодших, випередивши всі команди ДЮСШ і навіть спеціалізовані спортивні школи, - розповідає заслужений тренер України Володимир Гоняк. – Серед них Чемпіони України. Віталій Тарасюк і Марія Побережник є членами національної збірної команди України з легкої атлетики і зараз готуються до національного тренувального збору в місті Мукачево.

Ми стали чемпіонами у Львові, але захистити звання буде значно важче. Вже 20-22 вересня команда братиме участь в Івано-Франківську у таких самих змаганнях. До складу команди увійдуть і нові легкоатлети, але основа – це ось цих 6 спортсменів. Будемо намагатися виступити достойно, адже захищаємо честь нашого міста, області та України загалом.

Для того, щоб знайти цих спортсменів, мені довелося переглянути дуже багато дітей нашого міста. Прикро, що багато талановитих дітей, таких, що показували гарні результати, виїхали за кордон . А там фактично не займаються легкою атлетикою. Дуже хочу повернути їх до спортивної школи, в рідне місто, але не все залежить від мене. Для плідної роботи та результату потрібні талант, праця та підтримка родини.

До розмови приєднується Сергій Пономарьов, президент федерації легкої атлетики міста Старокостянтинова.

Наразі його син займається у Старокостянтинівській ДЮСШ, а раніше вихованками спортивної школи були дві доньки.

- Ще я, будучи юнаком, займався легкою атлетикою у Володимира Михайловича Гоняка. Уже через роки цю ініціативу підхопили мої діти. Демонструючи власний приклад, спонукав дітей займатися спортом і саме у мого тренера, який завжди був взірцем для всіх легкоатлетів нашої спортивної школи.

Я виріс на цьому стадіоні, а тепер і мої діти. Пишаюся ними і їх результатами під наставництвом досвідченого тренера. Дівчата уже дорослі, у них свій шлях у житті, але вони завжди з теплом згадують роки проведені у спортивній школі та свого тренера. Володимир Михайлович вміє зацікавити дітей та досягати результатів разом з ними.

Легка атлетика, на жаль, не надто популярний вид спорту, це важка і монолітна праця. Але заради результату і працюють тренер та вихованець.

- Цю красиву форму, у якій наші діти на фото, подарував президент федерації легкої атлетики, колишній наш випускник Сергій Пономарьов, - додає Володимир Гоняк. - За рахунок таких спонсорів ми маємо можливість їздити на різного рівня змагання.

Я вдячний Олександру Корнійчуку, який був народним депутатом України, головою Хмельницької обласної державної адміністрації та нашому міському голові Миколі Мельничуку, які свого часу підтримали ініціативу будівництва стадіону у Старокостянтинові. Завдяки спільним зусиллям ми маємо таку сучасну спортивну споруду у місті.

Реклама

Володимир Гоняк: загартувавши характер у спорті, можна досягти значних висот у житті

Джерело: starkon.city