У Хмельницькому попрощалися із 21-річним захисником, який загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині

14 вересня 2024 р. 17:45

14 вересня 2024 р. 17:45


Сьогодні, 14 вересня, у Хмельницькому попрощались з 21-річним військовим Романом Сабаєвим. Він загинув 10 вересня 2024 року під час виконання бойового завдання.

Роман Вікторович Сабаєв народився 16 травня 2003 року. Навчався хлопець у Хмельницькому ліцеї №10. Згодом пішов здобувати вищу освіту в Хмельницькому національному університеті, де вивчав інженерію.

Не закінчивши університет, на третьому курсі, Роман пішов служити до лав 12-ї бригади спеціального призначення «Азов», був мінометником. Воїн тримав оборону на Лиманському напрямку, а згодом на Бахмутському, в селищі Нью-Йорк.

“Я його так любила, так чекала! Я кожну мить молилася. Це така велика ціна нашій незалежності! Він молоденький, гарний. Йому б жити й жити” – розповіла матір загиблого Ірина Сабаєва.

За словами Ірини Сабаєвої, Роман майже рік служив поблизу населеного пункту Лиман Донецької області, йдеться у матеріалі Суспільного.

“Він був такий завзятий. Своєму братові-близнюку Богдану розповідав, що перемога буде за нами. Казав: “Не бійся, Богдане, дивись, яка зброя”. Коли я його побачила, то у нього був вираз обличчя справжнього воїна. Він пав смертю хоробрих”, — розповіла жінка.

Ірина Сабаєва зазначила, Роман був студентом-відмінником інженерного факультету. На першому курсі пішов до військкомату, щоб служити, але йому відмовили. Друга спроба теж була невдала, тому він записався в “Азов”.

“Його прийняли, попри молодий вік, бо Роман був наполегливий і мотивований. В “Азові” він був мінометником. Любив зброю, брав участь у дуже важких боях. Вони з побратимами не встигали навіть приходити до тями, відновлюватись”, — пригадала матір Романа Сабаєва.

У Хмельницькому попрощалися із 21-річним захисником, який загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині

За словами однокласника загиблого Владислава, вони жили у сусідніх дворах, разом навчались з першого класу.

“Дуже шкода, що Роман пішов від нас. Його всі знали, поважали, з ним всі спілкувалися. Те, він служив у “Азові” для нас було подвигом. Ми всі ним пишались. Навіть не могли подумати, що в нашому віці потрібно буде захищати країну і, на жаль, загинути за неї. Коли дізнались про смерть Романа, відразу не повірили, що це можливо”, — розповів Владислав.

Романа Сабаєва поховали на Алеї Слави Хмельницького цвинтаря.

Модератор

У Хмельницькому попрощалися із 21-річним захисником, який загинув під час виконання бойового завдання на Донеччині

Джерело: ngp-ua.info