«На щиті» додому повернулися троє Героїв з Хмельниччини

14 вересня 2024 р. 17:57

14 вересня 2024 р. 17:57


Воїни віддали життя за незалежність країни…

Війна обірвала життя захисників одразу з трьох громад Хмельниччини. Вчора, 13 вересня, мешканці громад живим коридором проводжали полеглих воїнів до місць останнього спочинку.

У Летичівській громаді в останню земну дорогу проводжали Романа Гурського, на Шепетівщині попрощалися з Андрієм Аляутдіновим, а на Славутчині – Валерієм Павельчуком.

У п'ятницю, 13 вересня, у Летичівській громаді в останню земну дорогу проводжали захисника Романа Гурського.

Воїн народився 25 лютого 1999 року. Дитинство та юність захисника минули в рідних Гречинцях. По закінченні школи здобув професію у Хмельницькому ПТУ-25, перебував на строковій службі у лавах Збройних Сил України. Після демобілізації працював експедитором на продуктовій базі. З початком війни став на захист Батьківщини від ворога. Одружився, та на жаль, не став батьком, розповідають у громаді.

Загинув Герой 10 вересня 2024 року, внаслідок важкого поранення під час виконання бойового завдання на Донеччині. Йому назавжди залишиться 25…

«На щиті» додому повернулися троє Героїв з Хмельниччини

Роман Гурський 10 вересня 2024 року, внаслідок важкого поранення під час виконання бойового завдання на Донеччині. Фото з facebook.com/LetychivOTG

Скорботною стала п'ятниця і для Шепетівщини… Тут попрощалися із захисником Андрієм Михайловичем Аляутдіновим.

Воїн народився 12 січня 1985 року. На той час Андрій з батьками, старшими братом і сестрою проживали у селі Білокриниччя. Коли йому виповнилось 6 років, сім'я переїхала в Шепетівку, і з 1 по 9 клас Андрій навчався у ЗОШ №3. У 2003 році проходив строкову службу у прикордонних військах. Коли повернувся до рідного міста, закінчив курси водія, отримав права і розпочав свій трудовий шлях: декілька років «таксував», а потім відкрив власну справу, став підприємцем у сфері вантажних перевезень, розповідають у Шепетівській міській раді.

«Це була «золота дитина», - згадує мама Марія Василівна, - у нього були великі плани на життя, добудувати будинок, зробити належний вклад у виховання доньки».

В перші ж дні після повномасштабного вторгнення Андрій став на захист Батьківщини. 17 березня 2022 року він був направлений у військову частину, в окрему механізовану бригаду, якій у серпні 2022 року було присвоєно почесне найменування імені генерала-хорунжого Марка Безручка. За зразкову службу, 5 серпня 2022 року нагороджений відзнакою Президента України, медаллю «За оборону України».

Майже 2 роки воїн брав участь у боях на Авдіївському напрямку, потім продовжував службу у Черкасах і знову потрапив у саме пекло війни, в зону бойових дій на Донеччині.

Загинув Герой 11 серпня 2024, внаслідок ворожого ураження в районі населеного пункту Добропілля Покровського району Донецької області. У воїна залишилась мама та 13 річна донька Кіра.

«На щиті» додому повернулися троє Героїв з Хмельниччини

Андрій Аляутдінов майже  2 роки воїн брав участь у боях на Авдіївському напрямку. Фото: з facebook.com/ShepetivkaCityCouncil

На Славутчину 13 вересня навіки повернувся і Герой Валерій Євгенович Павельчук.

Воїн народився 16 серпня 1978 року у Славуті. Навчався у Славутській загальноосвітній школі № 7. Працював будівельником, розповідають у Славутській міській раді.

25 квітня 2024 року захисник був мобілізований до лав Збройних Сил України. Службу проходив у стрілецькій роті військової частини А4856 на посаді стрільця-санітара.

Мужньо виконавши свій військовий обов'язок, в бою за Україну, її свободу та незалежність, героїчно загинув Валерій Павельчук 5 вересня 2024 року під час бойового завдання в районі населеного пункту Стариця Харківської області.

«На щиті» додому повернулися троє Героїв з Хмельниччини

Валерій Павельчук загинув 5 вересня 2024 року під час бойового завдання в районі населеного пункту Стариця Харківської області. Фото: з facebook.com/SL.SLAVUTA

Світла пам'ять та вічна слава Героям…

«На щиті» додому повернулися троє Героїв з Хмельниччини

Джерело: ye.ua