На Хмельниччині судили чоловіка, який добровільно захотів мобілізуватись, проте вчасно не потрапив до ТЦК

15 вересня 2024 р. 10:48

15 вересня 2024 р. 10:48


На Хмельниччині судили чоловіка, який добровільно захотів мобілізуватись, проте до ТЦК так і не потрапив. Він отримав 3 роки та 6 місяців позбавлення волі, йдеться у вироку Теофіпольського районного суду Хмельницької області.

Згідно з матеріалами суду, чоловіка у квітні 2024 року визнали придатним до мобілізації. Згодом йому дали повістку, проте підсудний ухилився від військової служби.

В ході судового розгляду чоловік своєї вини не визнав та пояснив, що виявив намір проходити військову службу, з цією метою зателефонував до дільничного поліцейського і той доставив його до приміщення ТЦК, де дали направлення на проходження військово-лікарської комісії.

ВЛК визнала його придатним для військової служби, після чого була вручена бойова повістка.

Чоловік лише попросив, щоб його призвали через кілька днів, а не відразу. Повістку йому було виписано на 15 квітня, його мав забрати на автомобілі один з працівників ТЦК, який на роботу проїжджав через його село.

Очікуючи приїзд працівника ТЦК біля будинку в с. Семенів, де проживає, йому зателефонувала сестра та повідомила, що їх матері в м. Хмельницький було зроблено операцію.

Чоловік намагався зателефонувати до ТЦК, щоб повідомити про неможливість своєї явки на цей день, однак не зміг додзвонитися. Так як за ним так ніхто і не приїхав, тому велосипедом поїхав в село Човгузів до будинку батьків, щоб допомагати по господарству, так як батько не має достатньо сил, щоб робити все самому.

В подальшому до ТЦК не з`являвся, так як повістки йому більше не вручали.

У суді офіцер ТЦК повідомив, що чоловік отримав повістку на 15 квітня 2024 року, але не з`явився. Причин неявки не було встановлено, в таких випадках, найімовірніше, було здійснено виїзд за відомими місцями його проживання, хоча точно не пам`ятає, чи виїжджали.

В подальшому чоловік до ТЦК з приводу мобілізації не звертався.

Суд визнав чоловіка винним за статтею 336 ККУ і засудив до 3 років і 6 місяців позбавлення волі.

Модератор

На Хмельниччині судили чоловіка, який добровільно захотів мобілізуватись, проте вчасно не потрапив до ТЦК

Джерело: ngp-ua.info