Лікарі первинки пройшли навчання: зміни в протоколах лікування, діагностика

16 вересня 2024 р. 11:59

16 вересня 2024 р. 11:59


Колектив КНП «Старокостянтинівський ЦПМСД» постійно оновлює та поглиблює свої знання шляхом навчання, перегляду та прослуховування лекцій на медичні теми, що стосуються змін в протоколах лікування пацієнтів, діагностиці захворювань та дотримання маршрутів пацієнтів відповідно до встановленого діагнозу.

- Днями лікарі ЦПМСД прослухали лекцію «Про затвердження Методичних рекомендацій для медичних працівників щодо механізму реагування на фізичне та/або психологічне насильство, у разі підозри на насильницькі дії стосовно дітей» відповідно до Наказу МОЗ України від 29.07.2024 № 1334, - розповідає Анатолій ШВЕЦЬ, директор КНП «Старокостянтинівський ЦПМСД». - Лекція мала навчальний характер. Особлива увага приділялася розпізнаванню ознак, що вказують на ймовірність заподіяння дитині фізичного та/або психологічного насильства. Слід зауважити, що психологічне насилля є не менш травматичним для здоров’я дитини, аніж фізичне.

Лікарі первинки пройшли навчання: зміни в протоколах лікування, діагностика

Також було розглянуто рекомендований перелік заходів реагування медичних працівників у разі підозри на фізичне та/або психологічне насильство стосовно дітей. Для медичного працівника важливо знайти «підхід» до дитини, яка зазнала насильство та встановити довірливі відносини для того, щоб дитина не боялася розповісти про те, що з нею сталося.

Говорили про необхідність подальшого супроводу та спостереження постраждалих від насильства дітей, необхідність психологічної допомоги, яка може надаватись під час надання реабілітаційної допомоги в порядку, визначеному Законом України «Про реабілітацію у сфері охорони здоров'я».

Адміністрація КНП «Старокостянтинівський ЦПМСД» вважає, що проведення подібних навчань є невід’ємною складовою ефективної роботи закладу, адже постійно вносяться доповнення та зміни до діючих протоколів лікування і Наказів МОЗ України.

Реклама

Лікарі первинки пройшли навчання: зміни в протоколах лікування, діагностика

Джерело: starkon.city