На Хмельниччині триває розслідування факту отруєння учнів одного з навчальних закладів

16 вересня 2024 р. 17:06

16 вересня 2024 р. 17:06


Генеральний директор ДУ “Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України”, головний державний санітарний лікар Хмельницької області Микола Габрикевич розповів на брифінгу про хід розслідування щодо харчової токсикоінфекції у школярів у Красилівській громаді.

За словами Миколи Габрикевича, кількість учнів, які поскаржилися на погане самопочуття збільшилася до шести (раніше повідомлялося про чотирьох ). Всі вони харчувалися у шкільній їдальні, і до Красилівської лікарні звернулися з однаковими симптомами.

Стан дітей – задовільний, вони отримують стаціонарне лікування. Працівники Красилівського відділення ДУ «Хмельницький обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» провели епідрозслідування випадку, обстежили працівників харчоблока, відібрали проби харчових продуктів та страв, змиви з об’єктів навколишнього середовища, перевірили воду водопровідну на бактеріологічне та вірусологічне дослідження. Робота над визначенням збудника захворювання триває, наголосив Микола Габрикевич.

Автор: Тетяна Новак

На Хмельниччині триває розслідування факту отруєння учнів одного з навчальних закладів

Джерело: podillyanews.com