На Хмельниччині затримали військового, який за 5 тисяч доларів обіцяв вирішити питання з відстрочкою від мобілізації

17 жовтня 2024 р. 11:18

17 жовтня 2024 р. 11:18


За інформацією правоохоронців, він запевняв, що має вплив на це питання завдяки «зв'язкам».

На Хмельниччині затримали раніше судимого військового, який за 5 тисяч доларів пропонував вирішити питання відстрочки від мобілізації та виключення з військового обліку. Про це повідомили в Спеціалізованій прокуратурі у сфері оборони Західного регіону.

За даними слідства, 28-річний старший солдат, дізнавшись від знайомого про намір його товариша виготовити документи для відстрочки від мобілізації, вирішив підзаробити та зателефонував до нього на один із месенджерів.

«Встановлено, що він запропонував «вирішити питання» із посадовцями територіального центру комплектування та соціальної підтримки – запевнив, що зможе вплинути на їх рішення завдяки «зв'язкам», - повідомляють у прокуратурі.

Додають, що за 5 тисяч доларів він мав домовитися із військовими ТЦК щодо визнання свого «клієнта» непридатним до служби у армії та вплинути на їх рішення щодо його виключення із військового обліку.

Затримали чоловіка під час одержання частини грошей у розмірі 500 доларів. Військовому повідомили про підозру за фактом одержання неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави (частина. 3 статті 369-2 КК України). Наразі перевіряють причетність до злочину інших осіб.

На Хмельниччині затримали військового, який за 5 тисяч доларів обіцяв вирішити питання з відстрочкою від мобілізації

Джерело: ye.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua