Керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник звільнився з посади

18 жовтня 2024 р. 10:29

18 жовтня 2024 р. 10:29


В Офісі генерального прокурора повідомили, що проведення службового розслідування щодо факту отримання груп інвалідності прокурорами Хмельницької обласної прокуратури триває.

Керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник звільнився з посади за власним бажанням. Відповідний наказ підписав Генпрокурор України.

Як повідомили вчора, 17 жовтня в телеграм-каналі Офісу Генерального прокурора, Олексій Олійник звільнився за власним бажанням.

«Наказом Генерального прокурора Олексія Олійника звільнено з адміністративної посади керівника Хмельницької обласної прокуратури за власним бажанням. Проведення службового розслідування щодо факту отримання груп інвалідності прокурорами Хмельницької обласної прокуратури триває», - зазначають в Офісі Генерального прокурора.

Також додають, що службове розслідування охоплює перевірку не лише інформації, яка стосується вищезгаданої обласної прокуратури, а й інших органів прокуратури.

Як зазначено на сайті Хмельницької обласної прокуратури , Олексій Олійник очолював відомство з 11 вересня 2020 року.

Освіту здобув у Хмельницькому університеті управління та права імені Леоніда Юзькова та Одеській національній юридичній академії. Свою трудову діяльність розпочав у 2002 році з посади помічника прокурора Деражнянського району Хмельницької області.

Що передувало звільненню

Нагадаємо, 16 жовтня, видання Цензор.нет оприлюднило інформацію , яку пов'язують з корупційними схемами Тетяни Крупи, очільниці Хмельницької обласної МСЕК , викритій ДБР на незаконному збагаченні, та наявністю інвалідності в пів сотні прокурорів з Хмельниччини.

У статті «49 прокурорів Хмельниччини на чолі з обласним прокурором Олійником оформили інвалідність, «дахуючи» корупційну схему Слуги народу Крупи у МСЕК та ПФ», її автор Юрій Бутусов наводить інформацію на основі аналізу декларацій прокурорів та власних джерел, стверджуючи, що правоохоронні органи Хмельницької області знали про масштабну систему, яку створила Тетяна Крупа, тому що були співучасниками корупційних схем.

Керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник, прізвище якого також з-поміж інших фігурує у матеріалі видання Цензор.нет, також відреагував на поширення інформації про отримання груп інвалідності 50 прокурорами регіону. Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці, стверджуючи, що оприлюднена інформація не в повній мірі відповідає дійсності.

Керівник Хмельницької обласної прокуратури Олексій Олійник звільнився з посади

Джерело: ye.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua