П’ять кроків до здорового харчування

18 жовтня 2024 р. 13:12

18 жовтня 2024 р. 13:12


Щоб уникнути руйнівних харчових звичок, важливо змалечку привчати дітей до здорового харчування. Діти, які правильно харчуються, менше схильні до ожиріння, серцево-судинних захворювань та діабету. Збалансований раціон покращує роботу мозку, підвищує концентрацію та увагу, допомагає краще справлятися зі стресом і запобігає розвитку тривожності та депресії. Здорове харчування — це основа не тільки фізичного, а й психічного добробуту дитини, — впевнені в Центрі громадського здоров’я МОЗ України, який за підтримки Бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я в Україні та у партнерстві з Національною асоціацією громадського харчування нині впроваджує освітню ініціативу “П’ять кроків до здорового харчування”. Її мета — підвищити обізнаність учасників освітнього процесу про значення здорового харчування для фізичного й психічного розвитку дітей.

100 загальноосвітніх шкіл України стануть майданчиками для поширення знань і формування корисних харчових звичок серед учнів. Проєкт реалізовуватиметься у семи областях України, зокрема й на Хмельниччині, за активної підтримки обласного Центру контролю та профілактики хвороб.

П’ять кроків до здорового харчування

Освітня кампанія “П’ять кроків до здорового харчування” через веселі та цікаві заняття допоможе дітям дізнатися, як робити правильний вибір у їжі та вести активний спосіб життя. Це і презентації, і лекції про здорове харчування, вплив цукру, солі та трансжирів на організм людини. Уже оголошений челендж “Здорова родина — здорове харчування”, де діти в сім’ї готуватимуть здорову страву і виставлятимуть її у соцмережах. Найкращі роботи будуть оцінюватися. Діти зможуть отримати подарунки від обласного Центру контролю та профілактики хвороб.

Кампанія триватиме кілька місяців. Загалом участь у програмі візьмуть 15 навчальних закладів області й Хмельницького зокрема.

Жанна Бойчук

П’ять кроків до здорового харчування

Джерело: proskurivplus.km.ua