Ще один конфлікт неповнолітніх на Хмельниччині закінчився реанімацією для одного з них

18 жовтня 2024 р. 14:44

18 жовтня 2024 р. 14:44


Вдруге за менше, ніж місяць, на Хмельниччині правоохоронці встановлюють обставини конфлікту, що виник між учнями навчального закладу та призвів до травмування одного з них. За фактом події відкрите кримінальне провадження.

Нагадаємо, на початку жовтня у гуртожитку, де мешкають студенти одного з вищих професійних училищ Хмельницького, 17-річний студент побив 15-річного. В результаті підліток потрапив до лікарні, де тривалий час провів у реанімації. Тілесні ушкодження, завдані хлопцю, виявилися досить важкими – лікарям довелося видалити йому пошкоджену селезінку. За фактом інциденту було відкрите кримінальне провадження, 17-річного кривдника неповнолітнього на час досудового слідства відправили під домашній арешт .

Днями на Хмельниччині започаткували серію зустрічей щодо протидії насильству та булінгу в закладах професійної (професійно-технічної) освіти. Під час першої з них обговорювали недопустимість повторення подібних випадків у майбутньому, зокрема, через тісну співпрацю між правоохоронними органами і закладами освіти, де є потенційні ризики скоєння неправомірних дій. Однак, як виявилося, ризик виникнення конфліктів між здобувачами освіти є не лише у закладах профтехосвіти, а й у звичайних школах.

Конфлікт між 14-річним та 13-річним школярами стався вчора, 17 жовтня, у Красилівській гімназії. З’ясовували стосунки хлопці біля сходів, тож, коли старший під час суперечки штовхнув молодшого, той впав і вдарився головою об сходинку. Школяра госпіталізували до реанімації Красилівської лікарні, повідомили у поліції Хмельниччини.

Стаття 128 Кримінального кодексу України (Необережне тяжке або середньої тяжкості тілесне ушкодження), за якою відкрите кримінальне провадження, передбачає одне з таких покарань

  • громадські роботи на строк від 150 до 240 годин
  • виправні роботи на строк до 2 років,
  • обмеження волі на строк до двох років.

Автор: Тетяна Новак

Ще один конфлікт неповнолітніх на Хмельниччині закінчився реанімацією для одного з них

Джерело: podillyanews.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua