Ворожі «шахеди» знову атакували Хмельниччину

18 жовтня 2024 р. 14:45

18 жовтня 2024 р. 14:45


У ніч на 18 жовтня 2024 року (із 20.00 17 жовтня) противник атакував Україну ударними БпЛА типу «Shahed» та дронами невстановленого типу (райони пусків: Курськ, Орел, Приморсько Ахтарськ – рф.). За станом на 08.30 радіотехнічними військами Повітряних сил виявлено та здійснено супровід 135-ти ворожих безпілотників.

Як повідомляє командування Повітряних сил ЗСУ, повітряний напад відбивали авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи РЕБ та мобільні вогневі групи Повітряних сил і Сил оборони України.

В результаті протиповітряного бою збито 80 ворожих БпЛА в Одеській, Сумській, Черкаській, Київській, Житомирській, Кіровоградській, Чернігівській, Полтавській, Хмельницькій, Рівненській, Харківській, Херсонській, Волинській, Вінницькій областях.

44 російських безпілотники локаційно втрачено, 2 полетіли в Білорусь, до 10-ти ворожих БпЛА – в повітряному просторі центральних областей України.

В свою чергу, очільник Хмельницької ОВА Сергій Тюрін повідомив , що сьогодні вночі, під час сигналу «Повітряна тривога», наші сили ППО знищили та знешкодили 8 БпЛА типу «Shahed». Звернень щодо травмованих, загиблих чи пошкодження майна не надходило.

Після того вранці «повітряну тривогу» оголошували ще двічі.

Зокрема, в укриттях жителі області перебували з 08:41 по 10:23, а вдруге – із 10:50 по 11:27. У цей період мешканці Хмельниччини чули звуки вибухів.

«Під час сигналів «Повітряна тривога», наші сили ППО знищили ще 7 ворожих БпЛА типу «Shahed». За станом на цю годину, повідомлень щодо травмованих, загиблих та пошкодження майна не надходило. Дякую ЗСУ!» – повідомив голова Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Тюрін на своїй сторінці у Facebook.

Реклама

Ворожі «шахеди» знову атакували Хмельниччину

Джерело: slavuta.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua