Поза часом: хмельницький гурт «Чумацький Шлях» випустив альбом кавер-хітів на музику легендарних українських композиторів

18 жовтня 2024 р. 19:28

18 жовтня 2024 р. 19:28


В альбом увійшли вісім композицій.

Хмельницький гурт “Чумацький шлях” випустив кавер-альбом “Поза часом”, в який увійшли пісні на музику легендарних українських композиторів. Пісні вже доступні для прослуховування. В альбом увійшли вісім композицій .

В основі пісень лежать легендарні композиції відомих українських композиторів ХХ століття: Володимира Івасюка, Валентина Сильвестрова, Ігора Шамо та Платона Майбороди. До запису пісні “Прощай світе” на вірш Тараса Шевченка долучився Хмельницький муніципальний академічний камерний хор.

Мета створення альбому - популяризувати багатий музичний спадок ХХ століття та наблизити творчість попереднього покоління композиторів до сучасного слухача, підкреслюючи цінність української музики, яка, попри складні історичні умови, зберегла свою актуальність і значущість.

За тиждень до виходу альбому гурт представив окремим синглом композицію “Пісня буде поміж нас” на музику Володимира Івасюка.

Пісня була написана в 1971 році та присвячена поетесі й письменниці Галині Тарасюк.

Раніше сайт "Є ye.ua " писав, що в рамках проєкту “Поза часом” гурт представив пісні з альбому під час спеціального виступу в кінотеатрі імені Тараса Шевченка.

Поза часом: хмельницький гурт «Чумацький Шлях» випустив альбом кавер-хітів на музику легендарних українських композиторів

Джерело: ye.ua