У сусідів: зупинки для таксі, ДТП з дитиною, пошуки підлітка, 200 тисяч за непридатність

19 жовтня 2024 р. 07:38

19 жовтня 2024 р. 07:38


У Славуті облаштовують місця зупинки таксі

У сусідів: зупинки для таксі, ДТП з дитиною, пошуки підлітка, 200 тисяч за непридатність

На виконання рішення виконавчого комітету Славутської міської ради працівники комунального підприємства «Славута-Сервіс»почали встановлення у місті знаків «Місце зупинки таксі».

Ще весною відбулася робоча зустріч міької влади із суб’єктами господарювання, які є власниками інформаційних служб, що надають послуги таксі на території Славутської громади.

Тоді акцентували увагу, що міська влада готова співпрацювати у напрямку покращення умов для користування послугами таксі. Проте, з іншого боку і таксистам важливо впорядкувати свою діяльність відповідно до вимог податкового та трудового законодавства.

Було наголошено на необхідності обов’язкової реєстрації осіб суб’єктами господарської діяльності та отримання необхідних дозвільних документів для здійснення даного виду діяльності та нагадав про відновлення податкових перевірок тих суб’єктів господарювання, які порушують чинне законодавство.

ДТП у Красилові: на пішохідному переході водій збив 10-річну дівчинку

У сусідів: зупинки для таксі, ДТП з дитиною, пошуки підлітка, 200 тисяч за непридатність

Дорожньо-транспортна пригода сталася 16 жовтня о 14:15 годині на пішохідному переході по вул. Грушевського у Красилові.

64-річний місцевий житель на автомобілі "ЗАЗ Славута" не врахував дорожньої обстановки і наїхав на 10-річну дівчинку, яка перетинала дорогу "зеброю", інформує поліція Хмельницької області.

У результаті ДТП дитина отримала перелом лівої ноги. Її госпіталізували до травматологічного відділення Красилівської багатопрофільної лікарні.

За даним фактом слідчі поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 286 (Порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особами, які керують транспортними засобами) Кримінального кодексу України і наразі встановлюють усі обставини події.

Підлітка з інвалідністю на Шепетівщині довелось шукати квадрокоптером із тепловізором

У сусідів: зупинки для таксі, ДТП з дитиною, пошуки підлітка, 200 тисяч за непридатність

На Шепетівщині поліцейські серед ночі за допомогою тепловізора розшукали зниклого 16-річного хлопчика з інвалідністю. Повідомлення про зникнення дитини надійшло до поліції вчора близько 23.00 години. На пошук хлопця було піднято увесь особовий склад, долучились і жителі села Малий Скнит.

Отримавши повідомлення про зникнення дитини, правоохоронці почали прочісувати село та довколишню територію, опитували сусідів та знайомих, але дитини ніде не було.

Для пошуків поліцейські застосували квадрокоптер із тепловізором, який зафіксував маршрут, по якому рухався хлопчик. Врешті, його розшукали неподалік села.

Хлопець замерз і був геть знесилений. Поліцейські передали його медикам для надання необхідної допомоги. Наразі дитина вже перебуває вдома з батьком.

Понад 200 тис грн за непридатність: на Хмельниччині підозру отримав організатор «схеми»

У сусідів: зупинки для таксі, ДТП з дитиною, пошуки підлітка, 200 тисяч за непридатність

Викрили корупційну схему ухилення від мобілізації оперативники управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області та слідчі слідчого управління обласної поліції. 28-річний місцевий мешканець за обумовлену винагороду допомагав чоловікам призовного віку отримувати статус «непридатного».

Свої «послуги» зловмисник оцінював у понад 200 000 гривень — за таку суму він обіцяв повпливати на посадових осіб територіального центру комплектування та соціальної підтримки для вирішення питання про оновлення даних та надалі визнання «клієнтів» непридатними до служби в ЗСУ.

Організатора «схеми» затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України під час отримання хабаря. Правоохоронці вилучили 5000 доларів, отримані як неправомірна вигода.

Чоловікові повідомлено про підозру за фактом зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України). Йому обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою із правом внесення 160 000 гривень застави і може загрожувати до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Наразі встановлюється повне коло осіб, які можуть бути причетні до протиправної діяльності.

У Волочиській ОТГ відкриють новий індустріальний парк — який напрямок

У сусідів: зупинки для таксі, ДТП з дитиною, пошуки підлітка, 200 тисяч за непридатність

У Хмельницькій області зареєстровано новий індустріальний парк Future Industry Hub, що спеціалізуватиметься на м’ясопереробній галузі. Парк займатиме площу 10 гектарів і стане потужним хабом для перероблення свинини та курятини.

Орієнтовні загальні інвестиції в проєкт оцінюються в 1 мільярд гривень. Частина цих коштів буде виділена з власних ресурсів групи компаній VITAGRO, які витратять гроші на підготовчі та земельні роботи, проєктування, підключення до мереж, а також інфраструктурну підготовку. Інвестори планують завершити цей етап до кінця 2025 року.

У рамках проєкту Future Industry Hub планується створення не менше 350 нових робочих місць. З них близько 300 будуть зайняті працівниками промислових підприємств парку, а решта — адміністративним персоналом. Заробітна плата в новому індустріальному парку буде на 30-45% вище середньої зарплати в регіоні.

Організатори проєкту прогнозують, що після введення в експлуатацію всіх підприємств, індустріальний парк забезпечить щорічно понад 13 мільйонів гривень податків та інших відрахувань до місцевого бюджету Волочиської ОТГ.

Реклама

У сусідів: зупинки для таксі, ДТП з дитиною, пошуки підлітка, 200 тисяч за непридатність

Джерело: starkon.city