Костін заявив, що йде з посади Генпрокурора

22 жовтня 2024 р. 17:45

22 жовтня 2024 р. 17:45


Посадовець повідомив про рішення після засідання РНБО.

Після засідання РНБО з приводу оформлення фальшивих інвалідностей Генеральний прокурор Андрій Костін заявив про те, що йде у відставку. Про це повідомили в Офісі генерального прокурора.

«Вважаю абсолютно правильною позицію Президента України Володимира Зеленського щодо того, що мають бути не лише скасовані всі неправомірні рішення щодо надання інвалідностей, відповідних пенсійних та інших нарахувань, мають бути не лише чіткі законодавчі та організаційні зміни, але й персональна відповідальність. У тому числі, політична відповідальність. Я вдячний Президенту України та Верховній Раді України за довіру. Але в даній ситуації вважаю правильним заявити про звільнення з посади Генерального прокурора», - зазначив Андрій Костін.

Також посадовець підкреслив, що зараз на всіх рівнях в державі тривають перевірки та розслідуються кримінальні провадження. За його словами, багато «ганебних фактів зловживань встановлено і в системі органів прокуратури України».

Варто зазначити, що офіційно рішення про звільнення з посади Генпрокурора, відповідно до Конституції, ухвалюється Верховною Радою та Президентом.

Нагадаємо, раніше Генпрокурор Андрій Костін розповів про перші результати службового розслідування щодо оформлення інвалідності прокурорами у Хмельницькій області . Згідно з ними, наразі відомо, що «групу» мають 61 особа, яка працює в місцевих органах прокуратури.

Службове розслідування розпочалося після матеріалу видання «Цензор.нет» , в якому йшлося про 49 прокурорів з оформленою інвалідністю. Автор статті Юрій Бутусов вважає, що представники правоохоронних органів, які є у переліку, могли «покривати» незаконну діяльність голови МСЕК Тетяни Крупи задля власних вигод.

Костін заявив, що йде з посади Генпрокурора

Джерело: ye.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua