Спека повертається: Прогноз погоди на останні вихідні липня на Уманщині

26 липня 2024 р. 13:10

26 липня 2024 р. 13:10


Черкащина відпочиває від спеки. Вже третю добу температури комфортні: середньодобові 23º, що в межах норми, вдень — 28-29º, вночі освіжаючі 12-18º! — відзначає начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань. — Наразі на відносно великій географічній території від Черкащини не має жодного вираженого циклону чи антициклону. Замість них панують улоговини та гребені, часом слабовиражені, а також атмосферні фронти. Ось і зараз, на синоптичних картах над західною частиною України, «завис» малоактивний атмосферний фронт, формуючи хмарну з локальними грозовими дощами погоду. Над східною частиною України хмар майже немає. Це гребінь антициклону, який не дає фронтальним розділам пробитися у наш регіон.

Прогноз погоди на Уманщині з 26 по 28 липня

26 липня — синоптична ситуація суттєво не зміниться, сонячна суха маловітряна погода утримається. Температура вночі 13-18º, вдень 25-30º.

27-28 липня — до керування погодою Черкащини приступить антициклон з південного заходу. Така синоптична ситуація зумовить повернення спекотної погоди. Температура вночі 14-19º, вдень 27-32º, а в неділю, 28 липня — 34º! Атмосферний тиск коливатиметься, що може негативно вплинути на самопочуття людей.

Початок нового тижня відзначиться цікавою синоптичною ситуацією, за якої вночі та вранці відзначається переважно ясна погода, а надвечір розвивається купчасто-дощова хмарність, з якої локально випадають короткочасні грозові зливи, — інформує Віталій Постригань .

Агроновини

За повідомленням головного синоптика області, така погода є на рідкість сприятливою для проведення жнивної кампанії.

— З утриманням більше місяця практично сухої погоди, навіть після спаду спеки, ґрунт продовжував втрачати вологу — в області поширювалася та посилювалася ґрунтова засуха, створюючи несприятливі умови для завершення вегетації пізніх культур майже по всій території області. Високі температури ґрунту та дефіцит вологи були несприятливі для росту та розвитку бульбокоренеплодів. Проте, за такої погоди відбувалося накопичення цукру в плодах та коренях, — пише Віталій Постригань .

Увага! Пожежна небезпека!

На Уманщині, як і в усій Черкащині, продовжує зберігатися надзвичайна 5 класу пожежна небезпека, причиною якої є дефіцит опадів.

— За таких умов надто високий ризик виникнення пожеж. Тому слід уникати відкритого вогню на природі, не допускати спалювання стерні та пожнивних решток, паління біля посівів, — застерігає керівник обласного гідрометцентру.

Реклама

Спека повертається: Прогноз погоди на останні вихідні липня на Уманщині

Джерело: umannews.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua