Синоптики прогнозують теплу погоду на перші вихідні вересня

06 вересня 2024 р. 16:18

06 вересня 2024 р. 16:18


Як би не намагалося літо 2024 зберегти свої позиції на Черкащині, проти астрономічних процесів не встояти. Світловий день стає коротшим, а ночі все довшими. Навіть в умовах малохмарної антициклональної погоди приплив сонячного тепла поступово зменшується, ночі поступово втрачають статус тропічних, вже нижче 20º, — інформує начальник Черкаського обласного центру з гідрометеорології Віталій Постригань. — В атмосфері над Західною Європою складається екстраординарна синоптична ситуація. Добре заряджений енергією циклон «XANIA» переміщуючись на південь несе з собою потужний осередок холоду. Вся Південна Європа опиниться в осінній холоднечі. Тож на узбережжі Білого моря, куди дійшло тепло із Середньої Азії буде тепліше, ніж у Західному Середземномор’ї, де під загрозою початок оксамитового сезону. Наша Черкащина ще погріється.

Фото: Віталій Постригань

Прогноз погоди в Умані з 6 по 9 вересня

Головний синоптик області зазначає, що на Черкащину надходить сухе континентальне повітря із південного сходу завдяки блокуючому антициклону «QUENTIN». Тож найближчий тиждень характеризуватиметься відсутністю дощів та не по-осінньому високими температурами: вночі 10-15°, вдень 23-28°.

За попередніми прогнозами синоптиків, середньодобова температура першої десятиденки вересня +22° ввійде в кліматичну історію з плюсовою аномалією аж 5°. Можливі температурні рекорди — тобто за 100-річну історію метеорологічних спостережень на Черкащині, такого аномально теплого початку вересня не було ніколи.

Віталій Постригань пише, що за попередніми прогностичними розрахунками, 11-12 вересня Атлантиці все ж вдасться знайти слабке місце у потужному антициклоні та принести на Черкащину порцію дощів. Температура вночі 10-15º, вдень 23-28º. Слідкуйте за нашою інформацією.

Автор: Віталій Постригань Умань, прогноз погоди

Агроновини

— 3-4 вересня, до нашого регіону прорвалися атмосферні фронти Чорноморської депресії, які проявили себе дощами 2-4 мм, а на Чигиринщині навіть 9 мм! Проте, верхні шари ґрунту по всій області сухі. Умови для накопичення вологи в ґрунті та сівби озимих культур залишаються складними, — відзначає Віталій Постригань . — Погода сприяє ефективній підготовці господарського комплексу до сталого функціонування в осінньо-зимовий період. Проте, мінусом є утримання надзвичайного 5 класу пожежної небезпеки у лісах області.

Реклама

Синоптики прогнозують теплу погоду на перші вихідні вересня

Синоптики прогнозують теплу погоду на перші вихідні вересня

Синоптики прогнозують теплу погоду на перші вихідні вересня

Джерело: umannews.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua