На Черкащині збили дев'ять ворожих БпЛА під час повітряної тривоги

16 вересня 2024 р. 10:17

16 вересня 2024 р. 10:17


Під час масштабної повітряної тривоги, що тривала майже вісім годин, на Черкащині збили дев'ять ворожих безпілотних літальних апаратів (БпЛА). Про це повідомив начальник Черкаської обласної військової адміністрації Ігор Табурець.

«Майже вісім годин поспіль наша область була на тривозі через ворожі БпЛА, що летіли з різних напрямків, постійно змінюючи маршрути», — зазначив Табурець.

На щастя, інформація про постраждалих чи пошкодження інфраструктури не надходила.

За даними Повітряних сил України, в результаті успішної роботи протиповітряної оборони вдалося збити 53 із 56 ударних БпЛА, що атакували кілька регіонів, зокрема Київщину, Черкащину, Вінниччину, Полтавщину, Сумщину, Запорізьку, Кіровоградську, Миколаївську та Дніпропетровську області. Основний напрямок удару був спрямований на Київщину.

Ще три безпілотники локаційно втрачені у кількох регіонах, але попередньо без постраждалих та руйнувань, повідомили у Повітряних силах.

Ця ніч стала черговим випробуванням для Черкащини, але завдяки професіоналізму та злагодженим діям українських військових вдалося уникнути трагедій.

***

Реклама

На Черкащині збили дев'ять ворожих БпЛА під час повітряної тривоги

Джерело: zoloto.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua