Уряд України пропонує створити Службу супроводу для підтримки військових та їхніх родин

17 вересня 2024 р. 15:52

17 вересня 2024 р. 15:52


Кабінет Міністрів України розробив законопроєкт, який передбачає створення Служби супроводу для допомоги військовим, поліцейським, рятувальникам та їхнім родинам в отриманні державних послуг. Ця служба діятиме у всіх військових частинах, а також у закладах освіти та охорони здоров’я, що належать до Збройних сил України.

Законопроєкт вже передали на розгляд Верховної Ради, де його було проаналізовано в Центрі спільних дій. За словами фахівців центру, нова Служба супроводу зможе суттєво покращити комунікацію між державою та військовими родинами, зокрема, надавати допомогу пораненим військовим та їхнім близьким під час проходження військово-лікарських (ВЛК) та медико-соціальних експертних комісій (МСЕК). Важливу роль служба виконуватиме в оформленні документів для отримання пільг та інших державних послуг.

Працівники служби також сприятимуть військовим при завершенні їхньої служби, допомагаючи їм в оформленні документів та налагодженні зв’язку з медичними установами. Особливу увагу Служба супроводу приділятиме родинам військовослужбовців, які зазнали втрат — загиблих, зниклих безвісти або полонених. Родини отримуватимуть допомогу в отриманні пільг та поверненні особистих речей полонених чи зниклих військових.

За словами Ірини Корженкової, аналітикині Центру спільних дій, цей крок є важливим для поліпшення системи підтримки військових та їхніх родин. «Вперше до сфери підтримки потрапляють не лише чинні військовослужбовці та поліцейські, але і їхні родини. Це важливо, адже саме родини часто потребують значної допомоги та не знають, де її шукати. Такі патронатні служби покликані підтримувати родини бійців, які загинули, зникли безвісти або потрапили в полон», – зазначає вона.

Поряд зі створенням Служби супроводу, в Центрі спільних дій підкреслюють необхідність загального спрощення доступу до державних послуг для всіх громадян та покращення роботи ВЛК і МСЕК. Упорядкування цих процесів допоможе зробити допомогу більш доступною і ефективною, особливо для військових та їхніх родин, які потребують уваги та підтримки.

***

Реклама

Уряд України пропонує створити Службу супроводу для підтримки військових та їхніх родин

Джерело: zoloto.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua