Як золотоніські рятівники відзначили своє професійне свято

18 вересня 2024 р. 17:08

18 вересня 2024 р. 17:08


Щороку 17 вересня Україна відзначає День рятівника. Це день усіх героїв, які щоденно рятують життя. Навіть у свій день вони не перестають боротися з пожежами та іншими катастрофами.

Близько 00:00 у Золотоноші по вулиці Героїв Маріуполя виникла пожежа в одній із квартир багатоповерхового житлового будинку. На місці пожежі виявлено труп 66-річного місцевого жителя. Вогнем знищено речі домашнього вжитку. Причина пожежі — необережність під час куріння.

О 09:20 у селі Придніпровське Іркліївської ТГ по вулиці Б. Хмельницького на території приватного домоволодіння виникла пожежа сухої рослинності. Вогонь охопив 600 кв. м площі та дрова на площі 2 куб. м. Причина пожежі — необережне поводження з вогнем.

У селі Домантове Новодмитрівської ТГ по вулиці Шкільній об 11.25 у приватному домоволодінні виникла пожежа господарчої споруди. Вогнем знищено сміття та покрівлю споруди по всій площі. Причина - необережне поводження з вогнем. Винуватець — господарка.

Близько 12:00 у селі Іркліїв Іркліївської ТГ по вулиці Подільській на території приватного домоволодіння виникла пожежа сухої рослинності, яка розповсюдилась на 3 господарчі споруди. Вигоріло 2 га сухої рослинності та 3 господарчі споруди.

У селі Коломиці Шрамківської ТГ по вулиці Франка, виникла пожежа сухої рослинності, яка розповсюдилась на нежитловий будинок. Вогнем знищено суху траву на площі 100 кв. м. Пошкоджено покрівлю будинку на площі 5 м.кв. Подія сталася о 14.10.

Близько 17:00 у селі Михайлівка Драбівської ТГ по вулиці Зеленій виникла пожежа сухої рослинності. Вогнем знищено суху рослинність на площі 700 квадратів. Причина пожежі — необережне поводження з вогнем. Винуватець 1943 року народження.

У селі Журавлине Іркліївської ТГ о 18.30 підпалили суху рослинність. Вогонь знищив траву на площі 1 га.

Близько 18:00 у селі Драбове-Барятинське Драбівської ТГ на відкритій території виникла пожежа сухої рослинності на площі 500 м.кв.

Протягом доби 9 вересня на ліквідацію пожеж були задіяні чергові караули 5-ї ДПРЧ (тричі), 8-ї ДПРЧ (тричі), 6-го ДПРП (тричі) та МПК с. Криві Коліна.

На ліквідації пожежі в с. Вергуни Фото: ДСНС Черкаської області Вергуни пожежа

Близько 05:30 у селі Демки Шрамківської ТГ по вулиці Садовій в приватному домоволодінні місцевої жительки на відкритій території виникла пожежа сухої рослинності, яка розповсюдилася на надвірну споруду. Вогнем знищено надвірну споруду та суху рослинність на площі 1 м.кв. Причина пожежі — необережне поводження з вогнем. Займання ліквідоване силами 5-ї ДПРЧ та ЦБГ с. Шрамківка.

В адміністративних межах села Богдани Гельмязівської ТГ для здійснення патрулювання, своєчасної ліквідації виявлених осередків займання торф’яного ґрунту та недопущення виникнення пожежі залучалися черговий караул 8-ї ДПРЧ, СТОВ «Богдани» та ДП «Агрофірма Іскра».

Наслідки пожежі у Вергунах Фото: ДСНС Черкаської області Вергуни пожежа

Близько 13:50 у селі Верхня Згарь Зорівської ТГ по вулиці Богдана Хмельницького, виникла пожежа господарчої споруди. Вогнем знищено покрівлю та перекриття по всій площі, газову плиту, речі домашнього вжитку. Причина пожежі —закорочення електромережі.

Пожежу ліквідовано силами 5-ї ДПРЧ.

У селі Гельмязів Гельмязівської ТГ виникла пожежа надвірної споруди, яка розповсюдилася на дві будівлі, розташовані поруч. Вогнем знищено покрівлю 3 надвірних споруд по всій площі, 2 тонни пшениці, домашні речі. Пошкоджено перекриття 3 надвірних споруд. Причина пожежі та винуватець — встановлюються.

Близько 13:00 у селі Старий Каврай Іркліївської ТГ на відкритій території виникла пожежа сміття. Вогнем знищено сміття на площі 500 кв. м. Причина пожежі — необережне поводження з вогнем.

У селі Великі Канівці Чорнобаївської ТГ о 14:00 на відкритій території виникла пожежа сухої рослинності, яка розповсюдилася на надвірну споруду. Вогнем знищено суху рослинність на площі 2 га, дровник, покрівлі 2 надвірних споруд по всій площі. Причина пожежі — необережність під час куріння.

На 21 км автошляху Бориспіль — Запоріжжя о 14:30 на відкритій території виникла пожежа сухої рослинності, яка охопила надвірну споруду ресторану. Вогнем знищено дровник та суху рослинність на площі 50 кв. м. Причина пожежі — необережність під час куріння. Винуватець — встановлюється.

Близько 15:50 у селі Білоусівка Драбівської ТГ виникла пожежа сухої рослинності. Вогнем знищено сухої рослинності на площі 400 кв. м. Причина пожежі — необережне поводження з вогнем.

У селі Новоселиця Чорнобаїівської ТГ о 20:30 на відкритій території виникла пожежа сміття. Вогнем знищено сміття на площі 100 квадратів. Причина пожежі — необережне поводження з вогнем.

У неділю 15 вересня були задіяні рятувальники 8-ї ДПРЧ (тричі), 6-го ДПРП (тричі), МПК СТОВ «Старий Коврай» (двічі), МПК с. Великі Канівці, СТОВ «Великі Канівці», 5-ї ДПРЧ, ДПК СТОВ «Нива».

Задіяна техніка на пожежах у Вергунах Фото: ДСНС Черкаської області Вергуни пожежа

Протягом другої вересневої седмиці на Золотоніщині сталося 16 пожеж, в основному через необережне поводження з вогнем. Та усі розуміють, що за цими словами ховається необдуманий і ризикований підпал сухої трави. Як наслідок – спалені будівлі, дрова, майно.

Нашим рятівникам та добровольцям сільських пожежних команд спокій тільки сниться. Яке вже там святкування!

***

Реклама

Як золотоніські рятівники відзначили своє професійне свято

Джерело: zoloto.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua