Черкащина технічно готова до опалювального сезону, – Табурець

14 жовтня 2024 р. 16:03

14 жовтня 2024 р. 16:03


Черкащина технічно готова до опалювального сезону, але він не буде простим. В області вже діють 16 когенераційних установок.

Про це на нараді за участі Прем’єр-міністра Дениса Шмигаля заявив начальник Черкаської ОВА Ігор Табурець.

– У нас немає ілюзій, що цей сезон буде простим, – зауважив Ігор Табурець. –  Тому орієнтуємо громади максимально посилюватися, щоб бути готовими діяти у випадку будь-якої надзвичайної ситуації. Алгоритми дій відпрацьовані. Незмінний акцент на децентралізацію системи енергозабезпечення, нарощування спроможностей альтернативи.

Зокрема, очільник Черкащини поінформував, що нині в області вже діють 16 когенераційних установок. Вони комбіновано виробляють тепло й електроенергію.

– Продовжуємо працювати в цьому напрямі.  Залучаємо партнерів. Також підсилимо комунікацію з громадами в цілому щодо залучення коштів на пріоритетні проєкти і подання якісних пропозицій до Стратегічної інвестиційної ради, – сказав Ігор Табурець.

За результатами наради сформували подальший план дій.

Опалювальний сезон 2024 у Черкасах

Тепло у житлові будинки мають подати після рішення виконкому Черкаської міськради, коли середньодобова температура протягом трьох днів становите +8°С. Лікарні, дитсадки, школи можуть отримати опалення після звернення керівника закладу.

Читайте детальніше: Стало відомо, коли в Черкасах розпочнеться опалювальний сезон .

Черкащина технічно готова до опалювального сезону, – Табурець

Джерело: 18000.com.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua