Прихильники УПЦ МП намагалися захопити Свято-Михайлівський собор у Черкасах

17 жовтня 2024 р. 12:21

17 жовтня 2024 р. 12:21


Він запросив містян, незалежно від конфесії, взяти участь у спільній молитві.

За словами священника, храм став гарнізонним. На його території планується створення осередку національно-патріотичного виховання, недільної школи та центру підготовки капеланів.

"Усіх парафіян, які були та залишаються в Українській православній церкві московського патріархату, запрошуємо до молитви в гарнізонному храмі українською мовою", - сказав Педько.

У відповідь на ці події до воріт храму прийшли прихильники церкви Московського патріархату. Вони використали сльозогінний газ, щоб потрапити на територію соботу та розпочали бійку.

прихильники УПЦ МП на чолі з митрополитом Феодосієм , якому пред’явлено чотири підозри від правоохоронців за умисні дії, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі та ненависті, проламали ворота. Усередині храму вони нападали на людей, ламали лавки та кидалися відрами та іншими предметами, повідомляє "Дзеркало тижня".

На місці події працює слідчо-оперативна група Черкаського районного управління поліції, група комунікації та патрульні. Вони з'ясовують обставини, визначають правову кваліфікацію події та встановлюють учасників інциденту.

У результаті бійки кілька громадян зазнали тілесних ушкоджень. За фактом хуліганства у соборі поліція розпочала кримінальне провадження.

Мер Черкас Анатолій Бондаренко закликав містян прийти до храму, щоб висловити свою думку щодо належності головного храму міста та помолитися за ЗСУ.

"Ми, як влада, не втручалися в це, громада добровільно перейшла до ПЦУ, але там уже відбувається щось неправомірне. Тому запрошую прийти і підтвердити волю громади", - сказав він.

Підписуйтеcь на наш Telegram-канал Lenta.UA - ЄДИНІ незалежні новини про події в Україні та світі

Євген Медведєв

Прихильники УПЦ МП намагалися захопити Свято-Михайлівський собор у Черкасах

Джерело: lenta.ua (Черкаси)

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua