Начальник Чернігівської ОВА на Прилуччині: підтримка бізнесу, безпека, підготовка до зими

22 липня 2024 р. 17:36

22 липня 2024 р. 17:36


В’ячеслав Чаус на Прилуччині

Кілька підприємств різного спрямування відвідав начальник ОВА В’ячеслав Чаус. Мета – актуалізувати проблеми мирного бізнесу під час військової агресії та спільно знайти шляхи їх вирішення.

Наразі всі підприємства відчувають кадровий голод, хтось через мобілізацію працівників, хтось через міграцію. Частково це питання можна вирішити завдяки працевлаштуванню ВПО або ж ветеранів. До слова, щодо останніх, то є компенсаторні механізми для підприємців від держави.

Ще одне нагальне – електропостачання.

«Держава пропонує можливості в питанні рішень для бізнесу в умовах дефіциту електроенергії. Наразі доступні нові опції у вже відомій програмі «Доступні кредити 5-7-9»; спрощена закупівля обладнання для енергогенерації; 19 найбільших банків розширили програми кредитування», – зауважив начальник ОВА.

Ще однією локацією була Прилуцька центральна міська лікарня. Заклад є кластерним, відтак держава дбає про наповнення оснащенням. Зокрема цьогоріч лікарня отримала комп’ютерний томограф. Наразі триває ліцензування та навчання персоналу. Закуплено обладнання для ПЛР-лабораторії. У процесі – реконструкція першого поверху переходу між хірургічним корпусом та поліклінікою під це обладнання.

«Важливо в медичному закладі облаштувати укриття, наразі працівники та пацієнти користуються найпростішим. Однак, сусідство з агресором дає розуміння, що укриття в лікарнях повинні бути облаштовані для тривалого перебування післяопераційних пацієнтів та навіть мати міні-операційні», – акцентував В’ячеслав Чаус.

Принагідно голова ОВА поспілкувався з активом району. Мова йшла зокрема про укриття в закладах освіти. Для будівництва захисних споруд для двох ліцеїв Прилук виділена державна субвенція. Проєкти подавалися через єдину цифрову систему DREAM, де в обов’язковому порядку надавалися гарантійні листи про співфінансування з місцевого бюджету. Левова частка справи – за рішенням громади.

Прилуччина, як і вся область та країна, готується до когенерації. Обговорили пропозиції від держави в цьому напрямку, зокрема особливості встановлення відповідних установок. До слова, саме цього дня відбувся перший брифінг Урядовців, представників місцевої влади та міжнародних партнерів щодо подолання енергетичних викликів. До нього долучилися і громади Прилуцького району.

Міністр енергетики Герман Галущенко та т. в. о. міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василь Шкураков розповіли про перебіг ремонтних робіт і постачання резервної генерації на об’єкти критичної інфраструктури.

Представник ПРООН Роман Шахматенко презентував цифрову платформу щодо систематизації наявних потреб і проєктів в енергетичному секторі.

Крім того, 20 липня уряд планує запустити гарячу лінію 15-49 з питань енергетики.

Джерело : Чернігівська ОВА , прес-реліз, "Прилуки ТБ"

"Час Чернігівський" писав про таке: Депутатка стверджує, що її хочуть виключити з лав депутатів за допомогою «підлої процедури»

Схожі новини

Начальник Чернігівської ОВА на Прилуччині: підтримка бізнесу, безпека, підготовка до зими

Джерело: cntime.cn.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua