У Ніжині сталася масштабна пожежа - горіли вольєри, якими опікуються місцеві зооволонтери

27 липня 2024 р. 08:37

27 липня 2024 р. 08:37


У Ніжині сталася масштабна пожежа - горіли вольєри. Що відомо

Мова йде про обʼєкт, про який піклується ГО «Щаслива тварина». Саме тут свого часу відгодовувався і оклигував знаменитий пес Лорд з Крут, якого ледь не заморили голодом господарка.

У ГУ ДСНС області повідомили, що 26 липня факт пожежі по вул. Космонавтів зафіксований.

«Знищено покрівлю на площі 50 кв м та майно. Пошкоджені пиломатеріали. Там було 35 собак, але вогнеборці вчасно прибули і локалізували пожежу», - сказала речниця Ніна Луценко.

Щодо обставин загоряння - вже будуть розбиратися фахівці. В свою чергу, у правоохоронців кажуть: будуть залучати експертів і аналізувати причини появи вогню.

Ксенія Кріль, зооволонтерка, емоційно коментує ситуацію у соцмережах:

«Горять вольєри! Тварин врятовано! Тварини не постраждали. Я не хочу вірити, що нас підпалили. Я чекала усе травлю, але не пожежу. Пожежа розпочалась саме з перших вольєрів. Зараз нам потрібно буде допомога, згоріло майже все. Але на щастя тварини усі живі.

Потрібно буде все - від мисок котячих до матеріалів. Згорів весь інструмент. Люди, я не хочу вірити, що це підпал. Йде слідство».

Що відомо про ніжинських зооволонтерів?

Вже кілька років ця команда рятує безпритульних тварин, пише Nizhyn Post. З допомогою небайдужих ніжинців вони збудували вольєри на вул. Космонавтів і надають чотирилапим "безхатченкам" тимчасовий прихисток.

Ксенія разом з Іриною Павловою-Кустовою та Олександром Чеплієвським зареєстрували громадську організацію "Щаслива тварина". За час волонтерської діяльності прилаштували "у добрі руки" понад тисячу "хвостиків", в тому числі - евакуйованих з Херсонщини і Сумщини.

Допомогти притулку можна тут:

Зауважимо, що в ніч на 26 липня Ніжин постраждав внаслідок російської атаки «шахедами». Чотирьох людей госпіталізували до лікарні. За медичною допомогою через гіпертонічний криз звернулися 15 людей.

"Час Чернігівський" писав про таке:

Схожі новини

У Ніжині сталася масштабна пожежа - горіли вольєри, якими опікуються місцеві зооволонтери

Джерело: cntime.cn.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua