У прикордонному місті на Чернігівщині облаштовують тимчасове житло для ВПО

03 вересня 2024 р. 16:53

03 вересня 2024 р. 16:53


У Городні облаштовують тимчасове житло для ВПО

Про те, що в одній з прикордонних громад області триває соціально важливий проєкт - із посиланням на Городнянську міську раду повідомили у Чернігівській дирекції Асоціації міст України.

Зокрема, за словами Григорія Смоляра, місцевого начальника відділу освіти, нині встигли виконати понад половину від запланованих робіт.

«Вже обшиті гіпсокартоном стіни, зроблені перегородки згідно проєкту, проведена каналізація, замінені всі старі вікна на нові пластикові, замінені батареї, також ведуться підготовчі роботи по облаштуванню кухонь, туалетів та душових. На стадії завершення електрифікація», - розповів чиновник.

Проєкт реалізують у співпраці з Чернігівським регіональним відділенням Асоціація міст України, інформує сторінка відомства. На об'єкті, що на фото, облаштують кімнати та міні-квартири для тимчасового перебування осіб, які ремонтують або втратили своє житло внаслідок російських обстрілів.

Також у залишку зробити штукатурку стін, фарбування, поклеїти шпалери, зробити кухні, туалети та душові.

Фінансування цього проєкту надається словацькими фондами – Фундацією "Відкрите суспільство" в Братиславі та Фундацією "Понтіс" – завдяки щедрій підтримці Представництва Тайбею в Словаччині.

Разом з тим, в рамках угод про співпрацю між Чернігівським РВ АМУ та Фондом Відкритого суспільства Братислава тривають ремонтні роботи і в Іванівський громаді.

"Час Чернігівський" писав про таке:

Схожі новини

У прикордонному місті на Чернігівщині облаштовують тимчасове житло для ВПО

Джерело: cntime.cn.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua