Рятувальники застерігають: не можна спалювати листя та суху траву. Штрафи за це дуже великі

04 вересня 2024 р. 08:59

04 вересня 2024 р. 08:59


І знову з настанням сезону копання картоплі, збирання урожаю інших сільгоспкультур наші люди починають спалювати рештки рослинності. Хоча всі добре знають, що робити цього не можна. Навіть більше — за таке штрафують!

Протягом серпня на території Корюківського району трапилось вісім пожеж, які спричинило спалювання залишків сухої рослинності. Площа, пройдена вогнем, складає близько 10 га. Це дуже небезпечно, бо поривами вітру вогонь здатен швидко розповсюдитися на значні відстані. Він може перекинутися на житлові будинки, господарчі споруди, знищити гектари посівів на відкритій території.

У зв’язку з цим, рятувальники Корюківського РВ ГУ ДСНС України у Чернігівській області звертаються до жителів району з проханням бути вкрай уважними й обережними у поводженні з вогнем. Не дозволяється розводити багаття, кидати непогашені недопалки або сірники поблизу будівель, у лісопаркових зонах, на полях, луках і узбіччях доріг. Спалювання сухої рослинності призводить до неконтрольованих пожеж, нерідко — до важких наслідків, в тому числі і з людськими жертвами. Лише дотримання елементарних правил пожежної безпеки застереже від трагічних наслідків.

Варто знати, що за спалювання сухої трави, поживних залишків, луків, пасовищ, ділянок зі степовою, водно-болотною й іншою природною рослинністю, рослинності або її залишків й опалого листя на землях сільськогосподарського призначення, у смугах відводу автомобільних доріг і залізниць, у парках та інших зелених насадженнях у населених пунктах та поза їх межами передбачена адміністративна й кримінальна відповідальність. Палії можуть бути оштрафовані на суму від 3060 до 6120 грн, а посадові особи — від 15300 до 21420 грн.

Екологічною альтернативою спалювання листя та сухої трави є облаштування компостних ящиків чи ям. При виникненні пожежі чи іншої надзвичайної події негайно викликайте Службу порятунку за номером «101»!

Реклама

Рятувальники застерігають: не можна спалювати листя та суху траву. Штрафи за це дуже великі

Джерело: susidy.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua