Обшуки у міській раді: справа стосується незаконного виділення землі під заправку

06 вересня 2024 р. 06:31

06 вересня 2024 р. 06:31


Обшуки у міській раді: справа стосується незаконного виділення землі під заправку

Найбільш дискутована новина у Чернігові - правоохоронці здійснюють санкціоновані обшуки у приміщеннях міської ради, комунального підприємства, комерційної структури та місцями мешкання її керівників. За результатами слідчих дій прийматимуться процесуальні рішення.

На світлинах у кабінеті неважко упізнати секретаря міської ради - Олександра Ломаку.

Оперативники управління стратегічних розслідувань в Чернігівській області та слідчі Чернігівського райуправління поліції викрили факт незаконного відчуження землі територіальної громади міста, чим завдали збитків у значних розмірах. Посадові особи без проведення аукціону, як того передбачає закон, надали товариству безоплатне право забудови (суперфіцію) земельної ділянки комунальної власності.

На цій земельній ділянці у подальшому збудували АЗС.

За даними «Часу Чернігівського» справа стосується землі, яку віддали з порушенням закону структурам, повʼязаним з колишнім міським головою Владиславом Атрошенком. Тобто фактично частину землі, що належить КП "АТП 2528", віддали у приватні руки. На ділянці побудували заправку. Землю оформили за договором суперфіцію - це приносить аж 5 грн! місячного доходу в бюджет громади.

Про що йдеться?

Обшук стосується території АЗС «Ультра», яку в інтересах колишнього міського голови та його ділового партнера Григорія Божка звели поблизу згаданого комунального підприємства.

Таким чином, бізнес ексголови отримав у жвавій частині міста можливість звести автозаправний комплекс по сусідству із житловими будинками.

За фактом зловживання посадовими особами своїм службовим становищем було відкрито кримінальне провадження (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Наразі в рамках зазначеного кримінального провадження поліцейські проводять низку санкціонованих обшуків у приміщеннях міської ради, комунального підприємства, комерційної структури та місцями мешкання її керівників. Після проведення процесуальних дій та аналізу отриманої інформації прийматимуться процесуальні рішення.

* * *

Між тим на відео з камер спостереження видно, що до міської ради заходять правоохоронці за звичною для таких випадків процедурою.

На думку Ломако, обшуки повʼязані із тим, що у вересні, починається політичний сезон. З іншого боку, всі справи щодо корупції в міській раді їх фігуранти одразу називають "політичними переслідуванням", після чого у ЗМІ масово зʼявляються відповідні матеріали з темниками від міської ради про "жертв політичних репресій".

Реакція чернігівців на новину

Волонтерка Лана Корольова:

- Реально це шапіто вже окрім огиди нічого не викликає..... На йух ці обшуки? Ба більше - вдома, де живе його родина...Чи дійсно хтось вважає, що він такий тупий (маючи такого вчителя) щось зберігати вдома.... Йому СБУ присилає три виклики в суд, а він на весь фб пише - йдіть на йух, я їду на алємпіаду )))) откривать....спортсмен @ля....

Це вже виглядає більше на піар кампанію, причому яку він сам проплатив, щоб знову істерити на весь фб, як притисняють громадян Че в його обличчі...і певне стадо буде писати свої слова підтримки і посилювати ненависть до діючої влади України. 10 років війни...а сюрреалізм посилюється з кожним разом....

Алекс Нагорний:

- Lana Koroleva ну смотрите, «учитель» вроде как зубр в «делах», а подставился на копеечной жадности

Підприємець Володимир Дегтяренко:

- Незаконно виділення земельної ділянки. Виходить депутати теж голосували незаконно??? То чому тільки у В.О. проводять обшук???

Наталі Ладугіна:

- Ну це ж вже не перший раз, а який результат?

Сергій Кравець:

- Як казав пан Мер: "Якщо вам щось не подобається, ви можете оскаржити це в суді"

Ніна Пономаренко:

- Отримання документів за письмовим запитом  - це можливість підготовки  документів  з неправдивою інформацією . А МР треба обшукувати  ретельно і брати зненацька.

Журналіст та оглядач Сергій Соломаха:

- А світло ще не відключали?

До речі, є коменти людей, які вважають, що виділяти землю за сумінівними схемами - це правильно.

Зоя Синютіс:

- Витримки Вам, не дайте цим негідникам Вас здолати, боріться з нечистю всіма силами, як воїни мужньо захищають нас, так і Ви мужньо захищайте місто. Тримайтеся.


Авторка: Євгенія Замковська

"Час Чернігівський" писав про таке:

Схожі новини

Обшуки у міській раді: справа стосується незаконного виділення землі під заправку

Джерело: cntime.cn.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua