Стало відомо, куди впали два російські шахеди, які збили у Гомелі

06 вересня 2024 р. 08:44

06 вересня 2024 р. 08:44


Стало відомо, куди впали два російські шахеди, які збили 5 вересня у Гомелі

За ніч до білорусі залетіло щонайменше 8 шахедів – як мінімум два були знищені.

Як не дивно, власні дрони збивали… росіяни.

О 01:34 і 01:36 ночі ППО рф спрацювала по шахедах, збивши як мінімум один з них — жителі Гомеля чули вибухи і бачили в небі падаючий шахед.

Про роботу російської ППО вночі писали пропагандистські ресурси. Ймовірно, по «шахедах» працював підрозділ 1530 зенітного ракетного полку зс рф (в/ч 31458, на озброєнні — ЗРК С-400, ЗРПК «Панцир»), який дислокується на аеродромі «Зябрівка» (Гомельський район, 22 км від кордону з Чернігівщиною).

Відомо, що шахед упав на цегляну будівлю складу в Гомелі по 8-му провулку Ілліча, внаслідок чого склад спалахнув. Також зазначимо, що під час роботи ППО у Гомелі не включали сирени повітряної тривоги.

Надалі шахеди продовжили заходити в повітряний простір білорусі: о 02:28, 03:10, 06:47, 06:56 та 07:54. Частина шахедів повернулася в Україну (більшість на Чернігівщину), інші йшли вглиб білорусі курсами на Мозир, Хойники та Брагін.

Протягом усієї ночі у небі над Гомельською областю літали винищувачі впс рб із Барановичів та запускали ракети, намагаючись збити шахеди. Близько 02:30 над Хойникським районом було чути кілька запусків ракет і одна потрапила в шахед.

Таким чином, за даними «Беларускі Гаюн», із 8 шахедів, які залетіли до білорусі вночі 05.09.2024, 2 шахеди було збито (над Гомельським та Хойникським районами), 6, що залишилися, повернулися в Україну та/або зникли безвісти. Це вже другий зафіксований випадок бойової роботи винищувачів впс рб з безпілотників, запущених зс рф. І, мабуть, перший, коли росіяни самі ж відпрацювали по власних дронах.

"Час Чернігівський" писав про таке:

Схожі новини

Стало відомо, куди впали два російські шахеди, які збили у Гомелі

Джерело: cntime.cn.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua