Ворог посилює обстріл територій Курщини, яку контролюють ЗСУ - Мисник

06 вересня 2024 р. 14:34

06 вересня 2024 р. 14:34


рф посилила обстріл населених пунктів Курської області, які перебувають під контролем Сил оборони України, говорить речник оперативно-тактичного угруповання "Сіверськ" чернігівець Вадим Мисник в ефірі телемарафону. Нині він вже повернувся з зони операції.

За його словами, у Курській області складна гуманітарна ситуація.

Він зазначив, що Сили оборони України продовжують операцію, вони виконують завдання, які ставляться перед ними. При цьому чернігівець говорить, що про завдання і результати не буде повідомляти, щоб не нашкодити планам.

Мисник повідомив , що гуманітарна ситуація складна на території Курської області, яку контролюють Сили оборони України, бо російська армія посилила обстріли російських міст і сіл. Ворог не розбирає кого обстрілює.

"Місцеве населення приголомшене, бо їх не було організовано евакуйовано, а зараз вони потерпають без світла і води. Наші війська, ми дотримуємось міжнародного гуманітарного права і забезпечуємо місцеве населення продуктами харчування, медикаментами. Також вже організовано підключення води. Намагаємося створити умови необхідні для нормального проживання, але більшість населення в місті Суджа ночують в підвалах, бо обстріли дуже посилюються в останні дні", - наголосив він.

Ворог посилює обстріл територій Курщини, яку контролюють ЗСУ

Також там підключена вода - загалом технічна, але подекуди є й питна.

Речник ОТУ "Сіверськ" зазначив, що українські військові багато спілкуються з місцевим населення – показують фотовиставки зруйнованих українських міст і демонструють фільми про злочини, які робили росіяни на початку війни.

"В них дуже різні думки, але здебільшого вони розуміють. Всі говорять, що хочуть миру, що поза політикою. Хочуть, щоб їм дали коридор, щоб вони могли виїхати із зони бойових дій, але росія не погоджується. Вони не розуміють чому по місцях, де немає військових у їх населених пунктах росія б’є КАБами, FPV-дронами. Нещодавно в місті Суджа російська армія зруйнувала льодову арену, …сучасну будівлю школи-інтернату", - розповів Мисник.

Речник ОТУ "Сіверськ" зазначає, що в перші дні був острах з боку місцевого населення, але не опір.

"Зараз вже діє військова комендатура, проводяться стабілізаційні дії, зачищаються окремі місця, але з боку населення опору організованого не спостерігаємо. Чимало людей тут спілкується українською мовою або суржиком, багато людей здивовані хорошим відношенням до них українських військових", - розповів Мисник.

Він повідомив, що військові здійснюють і облік населення, розпитують людей про потреби, аби встановити добросусідські відносини.

"Час Чернігівський" писав про таке: Чернігівці побували на Курщині. Якою побачили Суджу?

Схожі новини

Ворог посилює обстріл територій Курщини, яку контролюють ЗСУ - Мисник

Джерело: cntime.cn.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua