У Корюківці військові можуть безоплатно лікувати та видаляти зуби

07 вересня 2024 р. 08:17

07 вересня 2024 р. 08:17


Нещодавно КНП «Корюківська ЦРЛ» увійшла до сотні медзакладів України, які беруть участь у пілотному проєкті МОЗУ з надання стоматологічних послуг військовослужбовцям. Лікарня уклала з Національною службою здоров’я України пакет медичних гарантій «Зуболікування». Детальніше про це Сусіди.Сіtу поспілкувалися з лікаркою-стоматологинею Світланою Харченко.

Світлана Анатоліївна розповіла, що стоматологи лікарні ще й до укладення пакета військовим лікували зуби безкоштовно й без черги. А нині роблять це вже у рамках законтрактованого пакета, який стосується ветеранів війни, учасників бойових дій, чинних військовослужбовців, а також людей з інвалідністю внаслідок війни. Місце проживання чи реєстрації вказаних категорій не мають значення.

Світлана Харченко Автор: Наталія Рубей

— Яку стоматологічну допомогу ці люди можуть отримати?

— Практично всі медпослуги з лікування й видалення зубів на суму близько 25 тисяч гривень.

— Що для цього потрібно?

— Звернутися у стоматологічну реєстратуру на першому поверсі й мати при собі документ, який підтверджує визначену категорію (посвідчення УБД чи довідку належної форми тощо). Якщо звернувся військовий, реєстратор попереджає нас телефоном, і ми забираємо його на лікування поза чергою. Пацієнти адекватно реагують, розуміючи, що наші захисники виконують надважливу місію, і як ніхто інший мають право на отримання таких послуг у зручний для себе час.

— Хто з лікарів може надавати послуги в межах нового пакета?

— Усі лікарі-стоматологи лікарні, які працюють у нашому медзакладі, окрім приватників, — зазначає лікарка. — У кабінеті № 100 — Лариса Гордієнко, Ганна Іваненко, № 302 — Василь Тарасенко, № 303 — Вадим Хоменко, Світлана Харченко.

— Окрім Корюківської ЦРЛ, де найближче доступне безкоштовне зуболікування для військових і осіб, які отримали інвалідність унаслідок війни?

— Точно знаю, що в Сновську, Новгороді-Сіверському та Ічні. Буде в Мені. Річ у тім, що кількість закладів, які укладають договір із НСЗУ на зуболікування окремих категорій осіб, які захищали незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, постійно збільшуватиметься.

Щоб дізнатися телефони та адреси найближчих, можна зателефонувати до контакт-центру НСЗУ на номер: 16-77. Або — самостійно знати такий заклад на онлайн-карті НСЗУ.

Реклама

У Корюківці військові можуть безоплатно лікувати та видаляти зуби

Джерело: susidy.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua