Повідомляв про працівників ТЦК та СП: на Чернігівщині засудили чоловіка

07 вересня 2024 р. 10:09

07 вересня 2024 р. 10:09


65

Поділитися:

На Чернігівщині засудили чоловіка за те, що інформував у Viber-групі жителів області про переміщення військовослужбовців ТЦК та СП, повідомляє Суспільне.

Відповідний вирок Прилуцького міськрайонного суду Чернігівської області, датований 27 серпня 2024 року, оприлюднений на платформі Єдиного державного реєстру судових рішень. Як йдеться у вироку, засуджений — уродженець Срібнянського району (нині Срібнянська громада).

11 квітня 2024 року він сфотографував трьох військовослужбовців ТЦК та СП, які здійснювали оповіщення громадян призовного віку. В той же день о 9:19 чоловік виклав ці фото у зазначеній вище Viber-групі.

"Опубліковані фото відповідали дійсності і призвели до розкриття форм та методів виконання мобілізаційного плану на території Чернігівської області, зриву мобілізаційних заходів", — йдеться у вироку.

Як наслідок, чоловіка обвинуватили у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 114-1 КК України (перешкоджання законній діяльності Збройних Сил України та інших військових формувань в особливий період).

Обвинувачений свою винуватість визнав. З огляду на це, йому призначили покарання у виді п'яти років позбавлення волі і водночас звільнили від відбування покарання з випробуванням, встановивши іспитовий строк тривалістю один рік.

Тепер засуджений має періодично відвідувати службу з питань пробації та повідомляти у разі зміни місця проживання, роботи або навчання. Окрім того, телефон чоловіка (Redmi Note 10) конфіскували у дохід держави як речовий доказ. Вирок суду може бути оскаржений протягом 30 днів з дня його проголошення.

Як повідомляв MYNIZHYN ,  суд визнав винним 44-річного мешканця Чернігівського району, котрий повідомляв ворогу інформацію про розташування ЗСУ . Інформатора засуджено до дев'яти років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:

Повідомляв про працівників ТЦК та СП: на Чернігівщині засудили чоловіка

Джерело: mynizhyn.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua