Над Чернігівщиною збивали ворожі безпілотники

07 вересня 2024 р. 12:51

07 вересня 2024 р. 12:51


Боєць підрозділу РЕБ в 1 окремій танковій Сіверській бригаді

Ніч на 3 вересня була безсонною для багатьох чернігівців . Усе через роботу ППО по російських «Шахедах». Тривога тривала понад 5 годин. Було чути стрілянину і вибухи. Уранці стало відомо, що вночі ворог запустив над Україною 35 ударних безпілотників. Нашим захисникам вдалося знешкодити (збити або посадити на землю за допомогою засобів радіоелектронної боротьби) 27 дронів. Із них 5 збили над Чернігівщиною. Причому два — безпосередньо над обласним центром.

Внаслідок падіння уламків травм зазнали двоє чернігівців. На щастя, поранення виявилися легкими, тож по допомогу до медиків вони не зверталися. Як повідомили в оперативному командуванні «Північ», через падіння безпілотника було пошкоджено об’єкт інфраструктури в Новобілоуській громаді під Черніговом. А в самому місті було зруйновано один гараж і ще 20 зазнали різних пошкоджень.

Наступної ночі й на ранок (4 вересня) окупанти вкотре атакували Україну ракетами і безпілотниками. Частину запустили через Чернігівщину. Знову було чути стрілянину. Загалом із 29 дронів вдалося «приземлити» 22, а з 13 ракет — 7. Влучання фіксувалися у Львові і Кривому Розі, є загиблі та поранені.

Крім того, рашисти не припиняють тероризувати прикордоння артобстрілами та FPV-дронами. Лише упродовж 2 вересня атакували вісім сіл у Семенівській, Сновській і Новгород-Сіверській громадах. Найбільше постраждало одне із сіл Семенівщини, де після прильотів зайнялися суха трава та чагарники. Пожежа перекинулася на житловий сектор. У результаті згоріло 38 (!) будинків і господарських споруд.

Джерело : ГАРТ, автор Юрій НІКІТІН

Схожі новини

Над Чернігівщиною збивали ворожі безпілотники

Джерело: cntime.cn.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua