На базі «Чернігівської політехніки» буде музей нотаріату

13 вересня 2024 р. 10:39

13 вересня 2024 р. 10:39


Ініціатор цього унікального та важливого проекту – громадська організація «Академія нотаріату України». За словами її голови, приватного нотаріуса Олександра Красногора, музей покликаний об єднати освітню, історичну та практичну складові нотаріальної діяльності. Це буде осередок нотаріальної культури й освіти в стінах престижного навчального закладу.

«Спершу куточок нотаріату, а згодом і музей, відкритий у Національному університеті «Чернігівська політехніка» стане освітнім центром для студентів-правників, майданчиком для проведення тематичних семінарів та інших заходів, місцем збереження історичних матеріалів про розвиток нотаріату в Україні, інформаційним ресурсом для громадян щодо спектру нотаріальних послуг та платформою для професійного спілкування й обміну досвідом між нотаріусами – практиками і студентам», – розповів Олександр Красногор.

Вже визначено приміщення, зібрано чимало документів та експонатів, що відображатимуть становлення й розвиток нотаріальної справи у різні періоди як на Чернігівщині, так і в Україні загалом. Частина з них розповідатиме про нотаріусів-захисників України в період широкої війни.

На базі «Чернігівської політехніки» буде музей нотаріату

Зокрема, зібрано відомості про загиблого в березні 2022 року оборонця Чернігова Сергія Гребенюка. У перші дні повномасштабного вторгнення російських військ Сергій добровольцем пішов до військкомату (свого часу він закінчив військову кафедру) у званні молодшого лейтенанта. Служив у лавах 119-ої окремої бригади територіальної оборони. Загинув під час артилерійського обстрілу Чернігова, отримавши осколкові поранення грудей і серця. Йому назавжди буде 37. Посмертно Сергій Гребенюк нагороджений медаллю «За оборону Чернігова», а рідній Ічні вулиця, на якій захисник народився й виріс, носить його ім'я.

У музеї зберігатимуться також раритети із особистих зібрань ветеранів нотаріату, засновників цієї громадської організації.

Протокол засідання щодо створення музею підписали уповноважені члени АНУ. До того ж, проект благословив член Академії нотаріату України, настоятель кафедрального собору святої великомучениці Катерини отець Роман Кіник, озвучивши особисто написану молитву для правників.

Реклама

На базі «Чернігівської політехніки» буде музей нотаріату

Джерело: susidy.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua