ППО за ніч знищила 53 "Шахеди"— Повітряні Сили

16 вересня 2024 р. 08:45

16 вересня 2024 р. 08:45


60

Поділитися:

У ніч на 16 вересня 2024 року українські військові відбили атаку ударних безпілотників типу «Shahed-131/136», запущених з території росії. З 20:00 15 вересня до 06:00 16 вересня радіотехнічні війська Повітряних Сил виявили та супроводили 56 ударних безпілотників, які було запущено з Курська та Єйська.

Основний напрямок удару був спрямований на Київщину. Відбивали повітряний напад авіація, зенітні ракетні війська, підрозділи радіоелектронної боротьби та мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України.

У результаті протиповітряного бою було знищено 53 ворожі ударні безпілотники у Київській, Черкаській, Вінницькій, Полтавській, Сумській, Запорізькій, Кіровоградській, Миколаївській, Дніпропетровській та Черкаській областях. Ще три дрони було втрачено на кількох ділянках, попередньо без постраждалих та значних наслідків.


Фото: Статистика ПС ЗСУ

За добу 15 вересня російська армія шість разів обстріляла територію Чернігівської області. Всього зафіксовано 19 вибухів. Ворог атакував Новгород-Сіверський та Корюківський райони з мінометів, артилерії, застосував дрони.

Терористи били у напрямку сіл Прогрес та Галаганівка Семенівської громади, села Гремʼяч (тричі) Новгород-Сіверської громади, села Єліне Сновської громади.

"За тиждень з території Брянської області ворог здійснив 131 обстріл 27 населених пунктів Чернігівської області, під час яких зафіксовано 359 вибухів. Ворог використав балістичну ракету «Іскандер-М», ракету Х-59 (1 вибух), 24 КАБи", — повідомили в Чернігівській ОВА.

Про втрати серед місцевого населення та пошкодження цивільної інфраструктури інформації не надходило.

Як повідомляв MYNIZHYN , на Чернігівщині продовжують ліквідацію наслідків обстрілу, який стався 11 вересня. Ракета влучила в склад місцевого фермера в селі Полісся , знищивши сільськогосподарську техніку та зібраний урожай. На момент вибуху в ангарі знаходилося понад 200 тонн картоплі та 60 тонн зерна, повідомив фермер Борис Дворнік.

Приєднуйтесь до наших сторінок в соцмережах і слідкуйте за головними подіями:

ППО за ніч знищила 53

ППО за ніч знищила 53 "Шахеди"— Повітряні Сили

Джерело: mynizhyn.com

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua