Не встиг повоювати і двох місяців: громада на Чернігівщині втратила захисника

16 вересня 2024 р. 09:32

16 вересня 2024 р. 09:32


Микола Труба із Коропщини загинув 10 вересня 2024 року

10 вересня 2024 року під час захисту України від російських загарбників загинув син, брат, друг і побратим, 42-річний воїн Микола Труба.

Чоловік народився 5 грудня 1981 в селі Кербутівка Борзнянського району (нині Височанська громада). Згодом родина переїхала в Нехаївку, повідомила Коропська селищна рада.

Матері, щоб підняти трьох дітей на ноги, доводилось багато працювати. Тому старший син Микола часто був для молодших брата і сестри за батька: і нагодує, і в садок їх відведе, і вдома похазяйнує. Виріс роботящим, старанним. Не відмовляв, якщо комусь потрібна була допомога. Був спокійним, добрим і щирим.

Закінчивши 9 класів Нехаївської школи, хлопець вирішив переїхати в Кербутівку до дідуся і бабусі, щоб допомагати їм, бо вони  були на той час уже старенькі. Закінчив вечірню школу в Нових Млинах. Але не забував і Нехаївку – навідувався, допомагав рідним.

Потім була служба в армії. Після служби Микола повернувся в Кербутівку, жив і працював у цьому селі, тримав домашнє господарство.

На військову службу був призваний 18 липня 2024. Після навчання у Десні, вирушив боронити Україну від російського загарбника на Донеччині.

«На жаль, життя захисника було обірване 10 вересня в результаті ворожого мінометного обстрілу позицій наших оборонців. У воїна залишилась мама, вітчим, брат і сестра», - висловлюють співчуття родині у селищній раді.

Микола Труба

Люда Толок:

- Мій рідненький 🙏 царство небесне тобі братику 🙏 Легких хмаринок

Для тих, хто бажає підтримати родину в горі, надаємо номер картки мами воїна:

  • 4149 4991 5327 8195 (ПриватБанк, Труба Ганна Іванівна)

Прощання з захисником відбудеться в Нехаївці.

Про дату і час зустрічі Героя повідомлять додатково.

"Час Чернігівсьький" писав про таке:

Схожі новини

Не встиг повоювати і двох місяців: громада на Чернігівщині втратила захисника

Джерело: cntime.cn.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua