Дід Микола і баба Ніна з Чернігова зимуватимуть у новому модульному будинку

16 вересня 2024 р. 11:17

16 вересня 2024 р. 11:17


Будиночок діда Миколи і баби Ніни з мікрорайону Бобровиця

Дід Микола і баба Ніна дочекалися модульного будиночку. Хотіли, щоб його встановили на власній ділянці на одній з вулиціь у пошкодженому мікрорайоні Бобровиця. Їх оселю загарбники знищили у березні 2022 року. Лишився фундамент. На ньому і встановили новий модульний будинок, який профінансувало Агентство ООН у справах біженців, а встановленням займалася Рокада. Тепер дід Микола і баба Ніна показують іноземним гостям, як облаштовуються. Господарі новим житлом задоволені. Зимуватимуть вже у новому будиночку.

Микола і Ніна, жителі мікрорайону Бобровиця:

На місці будинку получилося поставити будиночок і вирішили веранду зробити. Коридорчик буде по цей стовп. А це буде відкрито. Будем з пенсії відкладать. Як закрити веранду, то буде у хаті темно. Оці стовпи - це були підмостники у старій хаті. Це підлогу позривати тоді встиг. Цеглу не роздавали, дошка з хати, а нову - це дала міськрада. Зимувати тут будемо, нас земля держить. Живемо, не вмираємо, спасибі землі. Картоплю викопали і другий раз вже посадили. Морква, капуста є, будем жити.

Агентство ООН допомогає чернігівцям не тільки зі встановленням модульних будиночків, а й з відновленням пошкодженого житла. Інспектувала хід робіт представниця Агентства у справах біженців в Україні Кароліна Ліндхольм Біллінг.

Іван Ващенко, заступник начальника Чернігівської ОВА:

Росіяни зруйнували близько 11 тисяч приватного і багатоквартирного житла. Без допомоги міжнародних партнерів було б складніше. Бачимо вдячні слова людей і сподіваємося на подальшу підтрмику, бо руйнування продовжуються, ракетами, дронами. По Чернігову є прильоти, по прикордонню.

Агенство ООН у справах біженців надало 30 мільйонів доларів для жителів прикордонних областей України, в тому числі і Чернігівської, щоб допомогти пережити зиму. Одноразову допомогу виплатять насамперед на закупівлю твердого палива для родин, що мешкають у 10 кілометровій прифронтовій зоні.

Автори : журналіст Юрій Михуля, оператор Олександр Довбенко

"Час Чернігівський" писав про таке: В обласній дитячій лікарні за кошти Латвії будують новий харчоблок і планують нову операційну

Схожі новини

Дід Микола і баба Ніна з Чернігова зимуватимуть у новому модульному будинку

Джерело: cntime.cn.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua