Чоловік набраконьєрив риби на понад 180 тисяч гривень

16 вересня 2024 р. 17:52

16 вересня 2024 р. 17:52


Набраконьєрив риби на понад 180 тисяч гривень

Ловив рибу з човна за допомогою електроструму та сітки. Працівники Чернігівського рибоохоронного патруля під час планового рейду на ставку поблизу села Липове Талалаївської громади впіймали на браконьєрстві місцевого жителя. За допомогою заборонених знарядь лову порушник встиг наловити 83 кілограми риби, серед яких 36 сазанів, 8 щук, 3 лини, по 2 білих амури та одного сріблястого карася. Збитки, завдані рибному господарству України, оцінили у 181 тисячу 135 гривень.

Як повідомили у Чернігівському рибоохоронному патрулі, на місце вчинення правопорушення було викликано слідчо-оперативну групу Прилуцького РУП ГУНП у Чернігівській області. Поліцейські склали протокол за ч. 4 ст. 85 КУпАП. Матеріали справи планують направити до Талалаївського районного суду для винесення рішення про притягнення винної особи до відповідальності.

У браконьєра вилучили незаконно добуту рибу, електролов, сітку, човен «Барк» та автомобіль «Нива» з причепом. У цьому «джентльменському» наборі браконьєра найбільш небезпечною для всього живого є електровудка.

«Залежно від потужності електровудка діє у радіусі від 5 до 20 метрів. При цьому вона здатна знищити все живе – від риби та ікри до планктону і найдрібніших мікроорганізмів. Та риба, яка не гине від дії електроструму, у майбутньому втрачає здатність нереститися», - пояснили у Чернігівському рибоохоронному патрулі.

Якщо ви стали свідком порушення Правил рибальства, незаконного придбання чи збуту водних біоресурсів або зберігання чи реалізації заборонених знарядь лову, рибінспектори просять оперативно повідомляти їм на «гарячу лінію» за номером телефону (099) 112-13-44 (цілодобово).

"Час Чернігівський" писав про таке:

Схожі новини

Чоловік набраконьєрив риби на понад 180 тисяч гривень

Джерело: cntime.cn.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua