У сільській школі на Чернігівщині з'явилося 12 нових учнів - переселилися з батьками з інших районів

19 вересня 2024 р. 19:09

19 вересня 2024 р. 19:09


12 учнів добавилося в школу в Кудрівці Сосницької громади

12 учнів добавилося в школу в Кудрівці Сосницької громади. Це діти чотирьох родин, які переїхали в село.

Оксана РУДЯ, директорка («Вісник» писав про неї 30 травня), розмістила оголошення на десятках сайтів, у соцмережах, газетах. Запрошувала сім’ї з дітьми. Щоб зберегти школу. І люди відгукнулися.

Одна сім’я з міста Семенівка. Переселилися першими, у травні. Інша з Херсона, виїхали з окупації. З Вороб’ївки, села в прикордонні Новгород-Сіверського району. Із Житомирської області перебралися за сімейними обставинами.

— У школі нині 53 учні, — каже Оксана Рудя. — 10-й клас набрали. А от першого класу немає.

Чекаємо ще сім’ї з дітьми, — запрошує. — Є вільні будинки. Школа в нас простора. Сучасний стадіон у селі. Є церква. Два магазини. «Нова Пошта». До Сосниці — 20 кілометрів, до Мени — 40.

Житло в селі переселенцям з дітьми надається безкоштовно. Тобто люди платять тільки за світло.  Якщо захочуть викупити, це можна зробити згодом. Хати — від 20 до 50 тисяч гривень.

— Не пропонуємо відразу викупляти, — каже. — Нехай люди поживуть, подивляться. Або осядуть у селі, або ні. Були такі, що запитували: «А у вас душ є?» Ні, немає. Я відразу попереджала, що це сільські будинки. Пічне опалення, вода  зі свердловини чи колодязя.

Відпустки не було, — усміхається. — Ціле літо проїздила. Поповозила на оглядини. До Сосниці доїдуть, а далі нічим. Показувала, розказувала. Дуже багато було тих, кому не підійшло.

Джерело: "Вісник Ч", авторка Тамара КРАВЧЕНКО

"Час Чернігівський" писав про таке:

* * *

Ще більше цікавої інформації читайте та дивіться на цифрових майданчиках "Вісника Ч":

Схожі новини

У сільській школі на Чернігівщині з'явилося 12 нових учнів - переселилися з батьками з інших районів

Джерело: cntime.cn.ua