Ніжинець став героєм проморолика 31 окремої механізованої бригади

14 жовтня 2024 р. 17:25

14 жовтня 2024 р. 17:25


Євгена Луняк

Доктор історичних наук, науковець-професор Євген Луняк - особистість дуже відома у Ніжині . Не лише як вчений, а й як учасник російсько-української війни.

Після деокупації Чернігівщини 3 квітня 2022-го, Євгена Луняка перевели в 31 окрему механізовану бригаду. Нині він служить на Донбасі.

У ролику 31-ша ОМБр показала, як людина, цілком мирна у цивільному житті - перетворюється на воїна під час війни.

Нині багато вчителів, викладачів та освітян пішли захищати країну в лавах Збройних Сил України. Прикладом такого героїзму якраз і є військовослужбовець 31 ОМБр Євген Луняк, який, як і багато інших, взяв до рук зброю, щоб захистити не лише свою родину, а й майбутнє наших дітей.

«Я вважаю, що найкраще все показувати на власному прикладі», - пояснює свою позицію ніжинець.

Ролик знімали у розбомбленій школі міста Оріхова на Запоріжжі.

«Те, що путін робить зараз - це продовження тієї імперської політики, яка здійснювалася упродовж багатьох років», - переконаний науковець.

«Ворог хоче нас знищити, стерти нашу культуру, ідентичність, і тому б’є по школах, дитсадках, технікумах та університетах. Намагається загнати наших дітей під землю, в підвали та бункери, відімкнути їм світло та тепло. Щоденно десятки тисяч дітей та вчителів по всій країні навчаються під обстрілами, ризикують власним життям, але розуміють – для чого вони це роблять», - наголосив історик.

"Час Чернігівський" писав про таке:

Схожі новини

Ніжинець став героєм проморолика 31 окремої механізованої бригади

Джерело: cntime.cn.ua

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua