Майстер-клас від професіонала: ніжинські студенти-журналісти вдосконалювали навички з фотографування

16 жовтня 2024 р. 10:51

16 жовтня 2024 р. 10:51


11 жовтня біля стін Ніжинського державного університету імені Миколи Гоголя відбувся майстер-клас для студентів спеціальності «Журналістика», присвячений мистецтву репортажної фотографії. Захід провів досвідчений редактор Ніжинської міської газети «Вісті» Валерій Миколайович Кичко. Він поділився зі студентами цінними порадами як покращити навички роботи з фотоапаратом, як розвинути «надзвичайне почуття майбутнього кадру», а також розкрив кілька професійних секретів, що можуть бути корисними у подальшій журналістській практиці.

Під час зустрічі зі студентами В. Кичко наголосив на тому, що фотожурналіст, перебуваючи на якомусь заході, має вдало зловити певне почуття, емоцію людини і тоді кадр буде виглядати якнайкраще, й таким чином краще передасть головну ідею статті.

Після теоретичної частини учасники заходу мали можливість застосувати отримані знання на практиці, створюючи фотографії у різних жанрах.

До практичної частини долучилися й студенти інших спеціальностей, які перебували поблизу, ставши моделями для сюжетної зйомки. Це дало можливість студентам потренуватися у створенні репортажних кадрів, вловлюючи емоції та невимушені кадри з повсякденного життя молоді.

Захід виявився не лише корисним, а й надзвичайно цікавим для всіх учасників. Студенти залишилися задоволені можливістю попрацювати під керівництвом досвідченого редактора і щиро вдячні Валерію Миколайовичу за практичні поради та підтримку. Це була чудова нагода зануритися у світ фотожурналістики та краще підготуватися до майбутньої професійної діяльності.

Олександр Дусь, студент III курсу спеціальності «Журналістика», Роман Бадай, студент II курсу спеціальності «Журналістика»

ndu.edu.ua

Реклама

Майстер-клас від професіонала: ніжинські студенти-журналісти вдосконалювали навички з фотографування

Джерело: nizhyn.city

Завантажуєм курси валют від minfin.com.ua