Вивезти дітей примусово з прикордоння? Якщо буде постанова

17 жовтня 2024 р. 17:28

17 жовтня 2024 р. 17:28


5 жовтня в Сновську поховали шестирічну Мілану Черняк. Дівчинка загинула після російського обстрілу Гірська на Сновщині. На кордоні з Росією.

Третього жовтня в село приїхав газовоз, що заправляв місцевим побутові газові балони. Об 11.20 почався обстріл. Один із снарядів розірвався біля газовоза. Цистерна вибухнула, загорілися будинки.

Загинула Мілана, а також водій та експедитор газовоза. 11-річній Вероніці медикам довелося ампутувати руку. У чотирирічного Олександра відкритий перелом ноги. Зараз вони в дитячій обласній лікарні. Постраждав Олександр Білоус, батько дітей. У нього поранення руки, опіки голови, тулуба і кінцівок. Його рідному брату Михайлу Білоусу відірвало ногу. Осколкові поранення та опіки.

— Центральна вулиця, — додав Андрій АПРИШКО, староста Гірського старостинського округу. — Обстріли були зі ствольної артилерії. Один зі снарядів прилетів поряд з газовозом. Біля двору родини, яка постраждала. Вогонь перекинувся на будинок, сарай. Усі, мабуть, були на подвір’ї. Олени вдома не було.

— Чи пропонували Білоусам виїжджати?

— Так. У них велике хазяйство, багато техніки. Родина роботяща, іскри з-під рук летіли.

Зараз у Гірську 110 чоловік. Троє дорослих,  двоє дітей після цього виїхали.

— Чи можна вилучити дітей із родин, які живуть у прикордонні? І вивезти?

— Якщо рішення про примусову евакуацію буде прийнято на центральному рівні, — відповіла Людмила ЗЕЛЕНЬКО, начальниця служби у справах дітей Чернігівської ОДА. — На рівні області такого рішення приймати не можемо. Просто так вилучити дитину не можна. Усім жителям прикордоння постійно пропонують виїхати. Були випадки, коли родина виїхала, потім повернулася.

Джерело: "Вісник Ч", авторка Юлія СЕМЕНЕЦЬ

"Час Чернігівський" писав про таке:

* * *

Ще більше цікавої інформації читайте та дивіться на цифрових майданчиках "Вісника Ч":

Схожі новини

Вивезти дітей примусово з прикордоння? Якщо буде постанова

Джерело: cntime.cn.ua